šport TV 1 logo
22:15
Brescia - Inter Serie A
šport TV 2 logo
21:30
Lecce - Juventus Serie A
šport TV 3 logo
21:00
PSG - Nantes Ligue 1

Gajser želi na Nizozemskem ponoviti drugo vožnjo iz Matterley Basina

Avtor: Marko Premrl
4. 3. 2020, 16.01

Valkenswaard bo v nedeljo 8. marca 2020 prizorišče druge dirke sezone najboljših motokrosistov sveta. Vnovič bosta z licenco AMZS slovenske barve zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.

Branilec naslova svetovnega prvaka Tim Gajser je v novo sezono vstopil z drugim mestom na preizkušnji v Matterley Basinu. Uvodna vožnja v Angliji se mu ni izšla po načrtih, saj je bil po njej zaradi dveh padcev, ki sta mu pošteno pokvarila načrte, dokaj slabe volje.

“Bil sem razočaran, ker sem hitro padel in zaostal. Prebijal sem se naprej in ni bilo enostavno prehitevati, potem pa sem padel še v zadnjem ovinku. Ni mi bilo lahko, a sem se vendarle zbral in poskusil v drugo odpeljati boljše, kar mi je tudi uspelo,” je povedal po dirki na otoku aktualni svetovni prvak.

V drugi vožnji je nato pokazal zobe in povsem deklasiral konkurenco ter ji pokazal, da je odlično pripravljen in ga tekmecem nikakor ne bo lahko sklatiti s svetovnega trona. Skupni zmagovalec VN Anglije Jeffrey Herlings je za Gajserjem namreč zaostal za več kot triindvajset sekund.

Dirka na Nizozemskem bo vnovič na mehki mivki, s katero pa se je Tim že v lanski sezoni zelo dobro spopadal, četudi je ni najbolj vajen. A številni treningi na podobno mehkih progah skupaj z izvrstno pripravljenim motorjem mu vlivajo veliko samozavesti ob zavedanju, da je tudi sam fizično na vrhunski ravni.

Lani je Gajser konec marca v Valkenswaardu zasedel tretje mesto. Prvi je bil Italijan Antonio Cairoli, drugi pa Belgijec Clement Dessale. Če ne bo imel smole, s kakršno se je srečal v prvi vožnji v Angliji, potem bi se lahko spet zavihtel na zmagovalni oder, z nekaj sreče morda celo na najvišjo stopničko.

V razredu MX2 se bo z ostro konkurenco spet srečal in spopadel tudi Jan Pancar. V Angliji se mu ni izšlo vse po načrtih. Novo priložnost za točke svetovnega prvenstva, ki bi po zamenjavi moštva in motorja prebile led ter mu dvignile samozavest, bo skušal izkoristiti na mehki progi, na kateri je tekmoval že lani, zato zanj nikakor ni neznanka.

V konkurenci EMX250 se je z licenco AMZS v evropskem prvenstvu na stezi južno od Eindhovna želel preizkusiti tudi Luka Milec. Žal mu je nenavadna poškodba (ob vožnji je z desno ramo zadel oster rob ograje) na treningu minuli konec tedna na stezi v Nyaregyhazi na Mažarskem, zaradi katere je dobil kar dvanajst šivov, preprečila nastop ter ga za nekaj časa oddaljila od motokros stez.

Prenose dogajanja na Nizozemskem bomo začeli v nedeljo z dirko razreda MX2 ob 12.00 na ŠTV 1.

 

Foto: AMZS
VIR: AMZS

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več