single
[1176]
167083

Gajser za MXGP: ”Čutim veliko pritiska, zato o seštevku nočem razmišljati!”(VIDEO)

Avtor: Rene Vidmar
13. 8. 2022, 10.48

Do konca sezone v elitnem motokrosističnem razredu MXGP so še tri postaje. Pred Timom Gajserjem je VN Finske, ki že lahko odloči boj za naslov svetovnega prvaka. 35 točk pa je meja, ki se je dobro zaveda tudi slovenski šampion.

Tim Gajser, HRC Honda

To je namreč Gajser potrdil v pogovoru s simpatično Liso Leyland. “O tem ne želim razmišljati, saj bi sicer čutil velik pritisk. Želim si zgolj dirkati in uživati. Dati od sebe 100 % kot vedno, nato bomo videli, kaj se bo zgodilo.”

Slovenski šampion mora biti zaradi dejstva, da je zelo blizu osvojitvi novega naslova svetovnega prvaka psihološko še kako močan. “Zavedam se, da sem v odličnem položaju. Vem, da moram osvojiti 35 točk, če želim naslov osvojiti že ta dirkaški vikend. A kot sem že dejal, o tem ne želim razmišljati. Seveda imam število točk vseskozi v podzavesti. Toda moram ostati zbran pred obema dirkama.”

Gajser ni prvič v položaju za osvojitev naslova. V letošnji sezoni se bori že za peti naslov svetovnega prvaka. Voditeljico MXGP je zato zanimalo, kako Gajser spi pred odločilnimi dirkami. “Če me spomin ne vara, sem leta 2019 in 2020, ko sem zadnjič osvojil naslov svetovnega prvaka, noč na soboto prespal brez večjih težav. Bil sem sproščen. Večjo nervozo čutim v noči na nedeljo. Včasih preveč razmišljam, zaradi česar je težko zaspati. Bomo videli, kako bo letos. Skušal se bom kar se da naspati in napolniti baterije za nedeljo. Dirka bo nedvomno zahtevna.”

Za konec pogovora je Gajser podal še nekaj zaključnih misli o progi, ki je bila v koledarju motokrosističnega prvenstva zadnjič leta 2014.“Proga je prijetna. Nekoliko peščena toda menim, da je pod peščeno plastjo precej trda podlaga. Od leta 2014 se ni veliko spremenila. Drugačnih je zgolj nekaj ovinkov.”

VIDEO: Pogovor Lise Leyland s Timom Gajserjem

View this post on Instagram

 

A post shared by MXGP (@mxgp)

Bo Tim Gajser že to nedeljo Sloveniji prinesel novo zgodovinsko slavje? Odgovor na vprašanje boste dobili samo na Šport TV!

VN Finske, nedelja od 12.00 dalje na Šport TV 1.

 

Foto: HRC Honda
Vir: Instagram/MXGP

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

2

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

3

Gajser s popolno dirko do zmage na VN Velike Britanije (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več