single
[1176]
166234

Gajser: Verjamem, da na Švedskem lahko dosežem nov izjemen rezultat

Avtor: Klemen Verlič
4. 8. 2022, 09.41

Po dveh letih se v koledar razreda MXGP vrača VN Švedske. Ta Timu Gajserju v nedeljo po skromnem rezultatu v Beligiji ponuja priložnost, da se slovenski šampion znova vrne na vrh.

Z le štirimi dirkaškimi vikendi do konca sezone je Tim Gajser v odličnem položaju za osvojitev novega naslova svetovnega prvaka. Na vrhu skupne razvrstitve ima dirkač HRC Honde 122 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem. Številki 243 mivka v Lommlu vseeno ni bila naklonjena, zato bo Gajser še toliko bolj motiviran v Uddevalli. V tem kraju na severu Evrope je Gajser že zmagal leta 2017 v razredu MXGP in dve leti prej kot dirkač razreda MX2. Tudi tokrat pa Gajser odkrito napada mesta na zmagovalnem odru.

“V zadnjih tednih sem se samo poskušal vrniti v svojo pravo formo. Želel sem znova uživati v dirkanju. Zadnja dirka v Lommlu zame ni bila uspešna. Po njej sem bil precej razočaran, a rezultata zdaj ne morem spremeniti. Moram preprosto vse dati od sebe na Švedskem. Verjamem, da lahko dosežem nov izjemen rezultat. Dirkališče v Uddevalli mi ustreza. Vesel sem, da smo znova tukaj in komaj čakam, da dirkam pred skandinavskimi navijači,” je za spletno stran HRC Honde dejal Tim Gajser.

Na račun dobrih vremenskih napovedih lahko dirkališče na Švedskem pričakujemo v najboljšem možnem stanju in si obetamo izjemen dirkaški konec tedna, v katerem bi Tim Gajser prav tako že lahko osvojil naslov svetovnega prvaka.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več