single
[1176]
133906

Gajser v nedeljo s ciljem ubraniti skupno prednost in zmanjšati napake

Avtor: Klemen Verlič
4. 8. 2021, 19.32

Latvijski Kegums bo v nedeljo gostil najboljše motokrosiste na sedmi dirki sezone svetovnega prvenstva. Slovenijo bosta zastopala Tim Gajser in Jan Pancar

Aktualni branilec naslova svetovnega prvaka Tim Gajser bo skušal popraviti napake, ki so ga v Belgiji oddaljile od mest, ki jih želi osvajati. V dveh vožnjah je namreč kar štirikrat pristal na tleh, kar je za voznika njegovega kalibra absolutno preveč. Predvsem zadnji pristanek na mivki v zadnjem krogu druge vožnje ob napadu na drugo mesto je bil boleč – a ne za telo, temveč za glavo.

“Nimam kaj filozofirati. Preprosto sem naredil preveč napak in to me je stalo v obeh vožnjah. Vseeno pa sem ponosen, da se nisem predal in sem se boril. Do konca je še veliko dirk in čeprav tokrat nisem bil v ospredju, pa še vedno vodim v skupnem seštevku. Vem, da lahko vozim bolje in to bom poskušal pokazati že v Latviji,” je bil iskren Gajser, ki se zaveda, da bodo tekmeci agresivni in jih ne bo lahko kontrolirati na mehki podlagi proge Motocenter Zelta Zirgs v Kegumsu.

Lani je imel Gajser tu na kar treh dirkah tudi nekaj tehničnih težav v posameznih vožnjah. Upa lahko le, da jih letos ne bo in da bo prednost petih točk v skupni razvrstitvi za naslov svetovnega prvaka najmanj ohranil oziroma povečal, če se bo za to ponudila priložnost. Glavni tekmec Gajserja bo najbrž neverjetni Jeffrey Herlings, ki je kljub še nezaceljeni poškodbi leve lopatice v Lommlu že vozil in bil zelo dober. Prav tako bodo imel veliko razlogov za dobre nastope tudi Romain Fevbre, sicer prvi Gajserjev zasledovalec na lestvici skupnega seštevka, ter tudi Antonio Cairoli in Jorge Prado, naslednja na skupni razpredelnici v razredu MXGP.

V razredu MX2 bo Jan Pancar skušal nadgraditi drugo vožnjo na težki in zahtevni progi v Lommlu, s katero je prišel do dveh točk. Mivka ni Pancarjeva priljubljena podlaga, a na njej ima zdaj vendarle že toliko izkušenj, da se zna na njeno nepredvidljivost dobro odzivati. Popraviti mora predvsem štart, ki se mu v Belgiji ni iztekel po željah in načrtih. Če pride iz prvega ovinka bolj v ozadju, potem to v nadaljevanju pomeni več gneče in nevarnosti ob morebitnih prehitevanjih tekmovalcev s slabšim ritmom vožnje, to pa običajno jemlje ogromno dragocenega časa ter tudi pobira veliko energije in moči. Na nove vožnje v stilu rodea med globokimi brazdami mehke podlage je Pancar pripravljen in z malce sreče lahko morda tokrat prijetno preseneti. Spominna lansko preizkušnjo v Latviji (bile so sicer kar tri) je za člana AMD Šentvid pri Stični zagotovo motiv, da letos letvico dvigne še malce višje.

Nedeljski preizkušnji razreda MXGP in MX2 si boste lahko ogledali na ŠPORT TV!

Foto: Sportida.com
Vir: AMZS

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več