single
[1176]
165957

Gajser v nedeljo po naslov na Švedsko, kjer je že zmagoval

Avtor: Klemen Verlič
1. 8. 2022, 13.16

Najboljše motokrosiste sveta ta konec tedna čaka nova preizkušnja. Svoje moči bodo po krajšem premoru preizkusili na Švedskem. Nedeljska dirka pa bo imela prav poseben pomen za slovenskega šampiona Tima Gajserja.

Tim Gajser bo imel namreč že v nedeljo priložnost osvojiti nov naslov svetovnega prvaka. Za podvig v prvi vrsti potrebuje izjemne vožnje, ki bi v kombinaciji z nekaj sreče ali napakami tekmecev lahko že bile odločilne. Prvo ime HRC Honde ima v skupnem seštevku zanesljivo prednost kar 122 točk pred drugim Švicarjem Jeremyjem Seewerjem. Z le štirimi dirkami do konca aktualne sezone bi to moralo biti dovolj za nov naslov, a bo Gajser prvenstvo zagotovo poskušal dokončno odločiti čim prej.

Zakaj tega ne bi storil že na Švedskem? V kraju Uddevalla na severu Evrope je Gajser namreč že stal na najvišji stopnički odra za zmagovalce. To mu je uspelo ob njegovem prvem nastopu na Švedskem v elitnem razredu MXGP leta 2017. Takrat je bil Slovenec najhitrejši v prvi vožnji, v drugi pa ga je prehitel le Francoz Romain Febvre.

Gajser ima na Švedsko lepe spomine tudi iz leta 2015, ko je tam prav tako slavil zmago na poti do naslova prvaka v razredu MX2. Blizu skupne zmage je bil Gajser tudi na svoji drugi dirki med elito na Švedskem leta 2019. Na prizorišče s trdo podlago je takrat prišel po že osvojenem naslovu svetovnega prvaka, ki si ga je zagotovil s petim mestom v Imoli.

Do zdaj zadnja preizkušnja v Uddevalli je vseeno postregla s pravo dramo. Potem ko je Gajser prvo vožnjo končal kot tretji, je v drugo še šestnajstič v sezoni končal na prvem mestu. Vseeno pa je zaradi spremembe vrstnega reda v ozadju v zadnjem krogu takrat ostal brez desete skupne zmage v zanj izjemnem dirkaškem letu.

Zadnje tri sezone VN Švedske ni bilo na koledarju razreda MXGP, vseeno pa je slovenski as na severu Evrope vselej stal na odru za zmagovalce. Če mu to uspe tudi letos, bo v vsakem primeru naredil nov velik korak do osvojitve novega naslova svetovnega prvaka.

VN Švedske v nedeljo od 13.00 dalje na Š1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več