single
[1176]
114771

Gajser: V MXGP je ogromno izjemnih dirkačev, zato je pred nami zanimiva sezona

Avtor: Klemen Verlič
14. 12. 2020, 16.24

Tim Gajser po ubranitvi naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP že razmišlja o naslednjih izzivih na dveh kolesih. Med premorom od tekem pa slovenski šampion zagotavlja, da se njegovo trdo delo in napredek še ne zaključujeta.

Tim Gajser je v lanski sezoni na svoji Hondi znova pokoril vso konkurenco in prišel do novega naslova svetovnega prvaka v motokrosu. Že več mesecev pred začetkom nove sezone pa je odločen, da uspeh ponovi tudi naslednje leto. “Takoj ko sem se lani usedel na svojo novo Hondo, sem se počutil dobro. Podjetje stalno stremi k napredku. Vsako leto se usedem na lažji in močnejši motor. Prav tako nam dirkačem dajejo možnost prilagajanja motocikla glede na naše želje. Tako jaz in Mitch Evans uporabljava povsem drugačne nastavitve, čeprav na prvi pogled to ni moč opaziti,” je o svojem Hodiinem motociklu dejal Gajser.

Glede na hitre spremembe koledarja dirk MXGP se je Gajser pred začetkom lanske sezone hitro zavedal potrebe po izboljšanju svojih spretnosti na mehkih progah. “Pred tremi ali štirimi sezonami se nikoli nisem osredotočal na dirkanje po pesku, saj je bilo dirk na takšnih progah zelo malo. Zdaj moraš biti dober v vseh razmerah, če želiš biti pri vrhu. Prav na to sem se osredotočil v zadnjih dveh letih, saj je razlika med različnimi tereni ogromna. Zadovoljen sem, da zdaj znam dirkati v vseh pogojih, saj sem se s tem znebil svoje glavne šibke točke,” je bil odkrit 24-letnik.

Gajser je s skupno štirimi naslovi svetovnega prvaka v motokrosu postal eden osrednjih akterjev tega športa. Vseeno pa se zaveda, da bodo njegovo krono naslednje leto napadali tudi dirkači, ki so mlajši od njega. “Jorge Prado je odličen dirkač. Dvakrat zapored je postal prvak v razredu MX2, letos pa dokazal, da lahko zmaguje tudi med elito. Ob dobri pripravi na naslednje leto bi bil lahko zelo nevaren. Seveda pa je v MXGP ogromno vrhunskih dirkačev, ki lahko napadajo zmage na dirkah in celo naslov prvaka. Pred nami je zanimiva sezona in komaj čaka, da se boj znova začne,” je še dejal Gajser.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar ogret za sezono, vožnja na treningu že “na polno” (VIDEO)...Več

2

Epska provokacija: Skupinica otrok “pila” živce navijačem velikih rivalov (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Magovac z zadetkom s svoje polovice načel mrežo Lustenaua...Več

Najbolj brano ta mesec

1

”Novim zmagam naproti” – Gajser in HRC Honda predstavila nov ”look” (FOTO)...Več

2

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

3

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več