single
[1176]
96726

Gajser v Mantovi odbil napade Cairolija

Avtor: Kenny Jan
10. 2. 2020, 11.35

V skoraj pomladnem vremenu in fantastični atmosferi na prizorišču Tazio Nuvolari v Mantovi se je zaključila serija, ki je odprla motokros dirke na stari celini. Tim Gajser (HRC Honda MX1), Maxime Renaux (SM Action Yamaha MX2) in Pietro Razzini (Fiamme Oro Husqvarna 125cc) so novi prvaki tekmovanja Internazionali d'Italia MX EICMA serije 2020.

SUPERFINALE: Kar 177 dirkačev je bilo v igri za dobrih 110.000 evrov bonusa, osvojil pa ga je avstralec Mitchell Evans (HRC Honda MX1). Dirko je sicer začel kot drugi, pred njim je bil je Tim Gajser (prav tako iz HRC Honda MX1), ki ga je Evans prehitel v devetem krogu in prvo mesto ohranil vse do konca dirke. Na tretjem mestu se je znašel Tony Cairoli iz KTM RedBull Factory Racing. Gajser je potrdil svoje vodstvo v tekmovanju, ki ga je osvojil z 20 točkami naskoka pred svojim moštvenim kolegom, medtem ko je na tretjem mestu končal Arminas Jasikonis (Husqvarna Rockstar Energy Factory Racing).

MX1: Na prvi dirki novega leta smo videli pravi spektakel, ki sta ga popestrila Tim Gajser in Tony Cairoli. Že na začetku sta oba imela izdatnejšo prednost pred drugimi, vodil je sicer Gajser, a Sicilijan mu je bil celotno dirko ”za petami”. Tako je ostalo vse do konca, na tretje mesto pa se je uvrstil Ivo Monticelli (KTM Standing Construct), ki je dirko sicer začel na sedmem mestu. Tekmovanje je osvojil Gajser, pred Evansom in Jasikonisom, ki je na dirki padel.

MX2: Zelo intenzivna dirka se je začela s presenečenjem, ko je že na startu Andrea Adamo (Yamaha SM Action Migliori) poskušal pobegniti, sledila sta mu Caleb Grothues (Suzuki RT973 MX School) in Nicholas Lapucci (KTM Steel Dr. Jack). Toda pravo mojstrovino je ustvaril Mattia Guadagnini (Husqvarna Maddii Racing), ki je začel v ozadju, pridobil 10 mest in v sedmem krogu prevzel vodstvo, dirko pa je zaključil pred Adamom in Stephenom Rubinijem (Honda Assomotor), ki je skozi celotno dirko uprizoril fantastičen duel s svojim moštvenim kolegom Renauxom. Slednji je sicer osvojil tekmovanje s 30 dolžinami prednosti pred Guadagninijem, na tretjem mestu je končal Adamo. Slovenski motokrosist Jan Pancar je končal na nehvaležnem 21. mestu, kar je pomenilo, da se ni uvrstil na glavno dirko.

Vir: offroadproracing.it

 

 

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več