šport TV 1 logo
15:00 V ŽIVO
VN Lommla, 2. dirka MXGP
šport TV 2 logo
14:55 V ŽIVO
Benevento - Napoli Serie A
šport TV 3 logo
14:55 V ŽIVO
Parma - Spezia Serie A

Gajser v Belgijo po povečanje prednosti, Pancar po nove točke

Avtor: Blaž Magdič
16. 10. 2020, 09.15

Svetovno prvenstvo motokrosistov je z dirko v Španiji potegnilo črto pod dve tretjini tekmovanja. V razredu MXGP je naš šampion Tim Gajser povečal prednost pred prvim zasledovalcem Antoniom Cairolijem na 24 točk, a na to se pri branjenju naslova svetovnega prvaka ne sme in ne more zanašati. Konkurenca je ostra in neizprosna, za vodilnima pa zobe pošteno kažeta tudi Jeremy Seewer in Jorge Prado, ki prav tako nista opustila upov, da bi se prebila do prvega mesta in naslova svetovnega prvaka, ne gre pa še odpisati niti Glenna Coldenhoffa.

Pred vozniki je zdaj zahteven program treh zaporednih dirk v Belgiji, ki jih gosti Lommel. Progo z imenom Stedelijk Motorcrossterrein bodo tekmovalci prvič letos preizkusili v nedeljo 18. oktobra, naslednji dve dirki na podlagi z mivko pa bosta nato na tem prizorišču še v sredo 21. oktobra ter prihodnjo nedeljo 25. oktobra, ko bo na sporedu petnajsta preizkušnja sezone za točke svetovnega prvenstva. Mehka podlaga Gajserju ni najbolj pri srcu, a lani v začetku avgusta je dirko v Lommlu dobil, letos pa je opravil tudi že kar nekaj treningov na zelo podobni mivki na Hrvaškem. Zato se tja odpravlja brez strahu.

“Povečal sem prednost pred tekmeci in v Lommel odhajam sproščen ter upam, da bom užival v vožnjah. Zahvaliti se moram moštvu, ki skrbi zame in motor, Mitchu (op.a. Evansu) pa želim, da čim hitreje okreva in se vrne na motor ter ponovi zadnje predstave, v katerih je res dobro vozil,” je povedal Gajser po zadnji dirki na jugozahodnem obrobju Madrida.

Lommel je sicer prizorišče, ki velja, zaradi specifičnih razmer na stezi, za enega najtežjih v koledarju dirk svetovnega prvenstva. Tokrat jo lahko dirkačem pošteno zagode še jesensko vreme, ki bi lahko še dodatno otežilo razmere na mehki 1880 metrov dolgi progi. Pomembno bo voziti brez napak in izbirati ustrezne linije med globokimi brazdami ter luknjami, ki se bodo naredile ter verjetno poskrbele za dodatno selekcijo med tekmovalci.

V razredu MX2 se bo skušal čim bolje odrezati Jan Pancar. V Španiji mu ni vse šlo po načrtih, Lommel pa bo zanj nova priložnost, da se dokaže in povzpne po lestvici v skupni razvrstitvi točkovanja za svetovno prvenstvo. Lani je imel na tej progi nekaj smole, saj ga je v prvi vožnji na cedilu pustil motor, v drugi pa nato demonstriral, da se dobro znajde tudi na mehki podlagi.

MX2 in MXGP, VN Flandrije, nedelja od 12. ure dalje na Šport TV 1.

 

Foto: Sportida.com
Vir: AMZS

Zadnje video vsebine

1

Juventus lansiral četrti dres, ki ga je oblikoval Pharrell Williams (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Goriški Iračan se je pošalil z Dinamove obrambe...Več

3

Pancar: S prvima dirkama v Lommlu sem zadovoljen, na tretji ciljam še višje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

»Ko medil se je Lille …«...Več

2

VIDEO: Gajser izpeljal Supermana brez posledic...Več

3

V Ajaxovem vrtincu...Več