šport TV 1 logo
15:00
Primorska - Krka Liga Nova KBM
šport TV 2 logo
15:45
Napoli - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
15:00
Polfinale: Leinster - Toulouse Champions Cup

Gajser: Upam, da bom v nedeljo v Italiji videl veliko slovenskih zastav

Avtor: Blaž Magdič
1. 4. 2019, 11.11

Na tretji letošnji dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v Valkenswaardu na Nizozemskem Tim Gajser ni bil tako uspešen kot na prvih dveh dirkah, pa tudi glede na dosežke na treningu in v kvalifikacijah. Kljub vsemu pa je osvojil tretje mesto v skupnem seštevku dirke. Še tretjič letos je zmagal Antonio Cairoli.

V prvi vožnji je Gajser, ki tekmuje z licenco AMZS, osvojil sedmo mesto. Dirko je začel zelo obetavno na tretjem mestu za Angležem Maxom Anstiejem in Italijanom Antoniem Cairolijem.

Nato je v petem krogu pri skoku naredil napako, padel in zdrsnil na 12. mesto. Padec ni pustil hujših posledic, tako da je lahko nadaljeval dirko. Anstie ni zdržal hitrega tempa, tudi on je v osmem krogu naredil napako in jo odnesel še slabše kot Gajser, saj je bil na koncu 16. Cairoli je suvereno nadzoroval dirko, v ozadju pa je bilo kar nekaj zanimivih dvobojev. Gajser se je prebil na sedmo mesto, ni pa mogel mimo Jeremyja van Horebeeka, ki je bil na koncu peti in tudi najboljši voznik s Hondinim motociklom.

V drugi vožnji sta bila že takoj po startu v ospredju Carioli in Gajser, ki sta brez težav nadzorovala dirko. Gajser je bil vseskozi blizu zadnjemu kolesu Cairolijevega motocikla, ni pa šel prek svojih sposobnosti, tako da je Cairoli zanesljivo slavil, najboljši slovenski motokrosist pa je bil drugi. To mu je prineslo tudi tretje mesto v skupnem seštevku dirke s sicer enakim izkupičkom točk, kot sta ga imela van Horebeek in Jasikonis, toda Gajser je bil boljši v drugi vožnji. Drugo mesto na dirki je osvojil Desalle, ki mu je za ta dosežek zadostovalo peto mesto v drugi vožnji.

V skupnem seštevku prvenstva po treh dirkah vodi Cairoli s 147 točkami. Gajser na drugem mestu zaostaja 22 točk, prav toliko pa za Gajserjem zaostaja tudi Desalle na tretjem.

Slovenski mojster se je po dirki na družbenih omrežjih že obrnil proti naslednji dirki v Italiji, kjer upa na veliko slovenske podpore. “Skupno tretje mesto, grenko-sladek vikend na Nizozemskem. Ostati moramo konsistentni, iskreno upam, da bom na naslednji dirki v Arcu videl veliko slovenskih navijačev in zastav,” je na Instagramu zapisal Gajser in ljubitelje motokrosa pozval na odhod na italijansko dirko v nedeljo.

 

Foto: HRC
Vir: AMZS

Priporočamo še

1

Da Juventinom ne bo treba več v cirkus …...Več

2

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

3

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Anže Kopitar: “Zavedam se, da moram biti nosilec in vodja reprezentance” (video)...Več

2

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

3

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več