šport TV 1 logo
18:55 V ŽIVO
Polfinale: Masarna - Lejonen Švedsko prvenstvo
šport TV 2 logo
17:45
Joventut - Partizan Eurocup
šport TV 3 logo
19:00
2. oddaja Serie A magazin

Gajser: ”Ta dan bom poskušal hitro pozabiti in se osredotočiti na nadaljevanje”

Avtor: Aljaz Pirnat
7. 9. 2020, 10.25

Slovenski as motokrosa Tim Gajser je včeraj po klavrni predstavi na veliki nagradi Italije dejal, da s svojim nastopom še zdaleč ni zadovoljen, vendar bo na naslednji dirki dal vse od sebe, da se vrne na zmagovita pota.

”Na začetku sem se počutil dobro, proga je na trening tekmi izgledala pripravljena in tudi med dirko so jo dobro vzdrževali. Vendar težko se je bilo prebijati skozi stezo, zato je bil ključnega pomena start. Danes sem dvakrat dirko slabo začel in se moral prebijati naprej, ob tem pa sem v prvi dirki tudi dvakrat padel. Bil sem resnično razočaran,” je na svojem Facebook profilu zapisal aktualni prvak MXGP kategorije.

Prvo dirko, ki je potekala v sklopu velike nagrade Italije, je Gajser zaključil na 8. mestu, na drugi dirki pa je le ujel nekoliko boljše občutke in končal kot 4.

”Druga dirka je bila boljša, našel sem pravi ritem ter hitrost. Prvih pet dirkačev je vse skupaj ločilo le nekaj sekund, ampak na žalost nisem našel pravih potez, ki sem jih potreboval” je z nekaj več dobre volje zapisal Gajser.

Nizozemski dirkač Jeffrey Herlings je osvojil tako prvo kot tudi drugo dirko velike nagrade Italije in tako še dodatno okrepil svojo prednost na vrhu skupnega seštevka. Trenutno drugouvrščeni na MXGP razpredelnici Antonio Cairoli pa je na domačih tleh dvakrat osvojil bron. Herlings ima tako pred Gajserjom 67 točk prednosti, Cairoli pa 7.

”Ta dan bom poskušal hitro pozabiti in se osredotočiti na nadaljevanje prvenstva. Vem, da mi bo ekipa pri tem pomagala, kot mi neprestano pomagajo pri vseh pripravah. Se vidimo v sredo!” je še optimistično povedal 23-letnik s Ptuja.

Druga velika preizkušnja na italijanskih tleh, in sicer velika nagrada Faenze, bo na sporedu že v sredo. Vse dirke pa si boste lahko s prenosom v živo ogledali na Šport TV!

Foto: Guliver/Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več