single
[1176]
141517

Gajser se ne predaja: Izgubil sem veliko, a boril se bom do zadnje sekunde

Avtor: Blaž Magdič
8. 11. 2021, 08.46

Predzadnja dirka svetovnega prvenstva v motokrosu za sezono 2021 slovenskim ljubiteljem tega športa ni prinesla preveč veselja. Tim Gajser je v troboju za naslov prvaka v Mantovi potegnil krajšo, Romain Febvre in Jeffrey Herlings eno dirko pred koncem slovenskemu šampionu bežita za petnajst oz. dvanajst točk.

Za dirkača s številko 243 na motorju je bil usoden že prvi ovinek prve dirke, ko je bil izrinjen s proge in je moral “sekati” ovinek, na ta način naj bi na nedovoljen način pridobil nekaj mest, zato ga je tekmovalna komisija ob koncu vožnje kaznovala z odvzemom mest petih mest in Gajser je prvo vožnjo končal šele na osmem mestu. V drugo je voznik HRC Honde pokazal zobe in jo končal na tretjem mestu, a kaj ko sta bila pred njim prav Herlings in Febvre.

“Za mano ni najboljši dan. Obe vožnji sem končal na tretjem mestu, a sem v prvi vožnji po kazni pristal na osmem. Veliko sem izgubil, a se nikakor ne bom predal. Hvala mojim izjemnim navijačem za podporo ob progi in vsa prijetna sporočila. Hvala tudi vsem članom moje ekipe,” je na Instagramu zapisal Gajser.

Zadnja dirka sezone bo na sporedu v sredo, ko bomo vsi skupaj upali na čudež v režiji Tima Gajserja. Prenos od 11. ure dalje na Š1.

 

Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

Omić: Vrnil sem se v najlepšo dvorano (VIDEO)...Več

2

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več