šport TV 1 logo
14:15
VN Italije, prva dirka MX2
šport TV 2 logo
14:15
Hajduk - Gorica Hrvaška liga
šport TV 3 logo
14:00
St. Etienne - Brest Ligue 1

Gajser se bo za konec sezone predstavil še domačim navijačem

Avtor: Blaž Magdič
5. 10. 2018, 08.47

Potem ko se je prejšnji teden končala sezona svetovnega prvenstva v motokrosu, se bo ta konec tedna še domača. Zadnja postaja državnega prvenstva bo v soboto v Orehovi vasi, nastopil pa bo tudi letos četrti motokrosist na svetu Tim Gajser.

Motokrosisti bodo v soboto na radizelski progi odpeljali šesto, finalno dirko prvenstva krovne zveze AMZS. Na dirki, ki jo organizira AMD Orehova vas, bodo tekmovali najboljši slovenski motokrosisti, med katerimi bo tudi Tim Gajser, ter predstavniki nekaterih bližnjih in daljnih držav, med drugim Italije, Hrvaške, Madžarske in Izraela.

V večini kategorij je prvenstvo že odločeno. Gajser je povsem pričakovano že desetič v karieri postal slovenski državni prvak. Kljub temu bo v soboto tekmoval še na finalni dirki kategorije open v Radizelu, kjer ga bodo lahko ob koncu uspešne sezone navijači spremljali še na domači preizkušnji. Klemen Gerčar se letos v seštevku prvenstva vrača na stopničke, saj se mu obeta naslov podprvaka.

V kategoriji MX2 je borba za naslov državnega prvaka še vedno odprta, možnih pa je več razpletov. Vodi Luka Milec, ki ga lovi Jan Pancar, zmagovalec zadnjih treh dirk. Če bo Milec odpeljal še eno solidno dirko, mu Pancar kljub morebitni zmagi naslova ne more več speljati, v nasprotnem primeru pa bo imel Pancar še vedno možnosti za ubranitev lanskega naslova.

Maks Mausser bo v kategoriji MX 125 na vrhu zamenjal lanskega državnega prvaka Matevža Robeka, ki se bo moral letos zadovoljiti z naslovom podprvaka. Že po dirki v Šentvidu se je Mausser veselil svojega prvega naslova državnega prvaka v kategoriji MX 125, zato se bo na finalu preizkusil v kategoriji MX2.

V kategoriji MX 65 je naslov prvaka ubranil Jaka Peklaj; naslov je oddan tudi v kategoriji MX 85, osvojil ga je madžarski motokrosist Noel Zanocz, podprvak pa je tudi že dirko pred koncem Anej Ilič.

Tudi kategorija starejših veteranov (Veterani 50) je pri vrhu že odločena. Naslov državnega prvaka je ubranil Bogomir Gajser, v kategoriji Veterani 40 pa pred finalno dirko vodi Igor Pancar, možnosti za naslov prvaka pa imajo ob ugodnem razpletu še trije tekmovalci.

 

Foto: mxgp.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več