single
[1176]
222907

Gajser pred VN Trentina: “Na progo imam veliko lepih spominov, želim dodati novega”

Avtor: Urban Kolman
11. 4. 2024, 17.12

Konec tedna se bodo dirkači motokrosa prvič v letošnji sezoni podali na dirko po le enotedenskem premoru. Za četrto preizkušnjo sezone bo poskrbela VN Trentina. Tim Gajser si bo želel priti do prve zmage, po tem, ko je na uvodnih treh dirkah trikrat končal na drugem mestu. Pretekle uvrstitve kažejo, na to, da ima Makolčan veliko priložnost prvič v sezoni premagati vodilnega Španca Jorgeja Prada.

Gajser je na VN Trentina do zmage prišel že štirikrat. Dirka izstopa tudi zaradi dejstva, da gre najbližje prizorišče Sloveniji. Posledično slovenski predstavniki, med katerimi bo poleg Gajserja tudi Jan Pancar, lahko pričakujejo veliko število podpornikov. Za moštvo petkratnega prvaka bo nastopil Nizozemec Roan van de Moosdijk, ki je pred VN Sardinije zamenjal poškodovanega Rubena Fernandeza. V razredu MX2 bo HRC Honda ponovno brez predstavnika, saj je še naprej poškodovan tudi mladi Italijan Ferruccio Zanchi.

Sedemindvajsetletnik je pred dirko dejal: “Vedno sem navdušen pred vožnjo po Trentinu. To je dirka, ki je najbližje Sloveniji in je moja “domača” VN. Vem, da me bo iz Slovenije prišlo pogledat veliko navijačev. Čeprav to ni nujno moje najljubše dirkališče, so mi dirke tu všeč že zgolj zaradi energije navijačev in tega, kako glasno in intenzivno lahko postane. Prav tako imam na dirko veliko lepih spominov in veselim se, da bom ta vikend poskusil dodati še kakšnega.”

Po treh dirkah v skupnem seštevku razreda MXGP vodi aktualni prvak Prado, ki ima 174 točk. Na drugem mestu mu sledi Gajser s 157 točkami, tretji je Nizozemec Jeffrey Herlings. Prvo peterico zaključujeta Francoz Romain Febvre in Latvijec Pauls Jonass. Jan Pancar je devetnajsti.

Vir: HRC Honda
Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več