single
[1176]
162436

Gajser pred Indonezijo: “Proga izgleda odlično”

Avtor: Urban Kolman
22. 6. 2022, 14.10

Konec tedna Tima Gajserja in druščino čaka VN Indonezije. Tekmovalci se bodo pomerili na čisto novi progi v Sumbawi. Dirke motokrosa so v Indoneziji nazadnje potekale leta 2019, ko je na obeh slavil Tim Gajser. V skupnem seštevku po VN Nemčije prepričljivo vodi slovenski šampion, ki ima pred drugim Seewerjem že 101 točko prednosti. Z dirkami v Indoneziji začnemo ob 6.00 na Šport TV.

Tim Gajser, HRC Honda

25-letnik se zaveda, da je vrnitev na zmagovalni oder, ki jo je dosegel v Nemčiji pred VN Indonezije bila ključna: “Dobro je bilo znova biti prvi, po tem, ko sem imel na prejšnjih dirkah nekaj težav. S tem sem pridobil dodatno motivacijo pred Indonezijo, ki nekoliko prelomi sezono. Po dirkah v Aziji imamo kar nekaj tednov premora. To bo omogočilo, da vsi napolnimo baterije za zadnji del sezone.”

O vrnitvi v Indonezijo je dejal: “Dobro se je vrniti v Indonezijo, saj je to pomemben dogodek za status svetovnega prvenstva in za Hondo, ki tam prevladuje v motociklistični industriji. Upam, da se bo dirk udeležilo veliko ljudi.”

Nestrpno pa pričakuje tudi popolnoma novo progo: “Glede na posnetke in fotografije je proga videti odlično, Komaj čakam konec tedna.”

Od skupno enajstih velikih nagrad je Gajser v letošnji sezoni slavil kar na sedmih in zato je velik favorit za končno zmago in osvojitev četrtega naslova MXGP. Do konca prvenstva je še osem preizkušenj.

VN Indonezije si boste lahko v prenosu na ŠTV ogledali v nedeljo. Začnemo z MX2 ob 6.00, uro kasneje pa še MXGP.

Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več