single
[1176]
228605

Gajser po zmagi v italijanski Maggiori: To je tako zame kot ekipo praktično domača dirka

Avtor: Aljaž Pirnat
16. 6. 2024, 19.35

Italijanska Maggiora je bila gostitelj desete dirke sezone svetovnega prvenstva v motokrosu. Po točno polovici tekmovanja je v razredu MXGP v najboljšem položaju slovenski šampion Tim Gajser, ki je skupno na prvem mestu in ima pred prvim zasledovalcem Jorgejem Pradom 34 točk prednosti. Za dober točkovni izplen je sicer Gajser poskrbel že v kvalifikacijah, ki so znova potekale v izjemno težkih razmerah. Popolnoma blatno progo je najbolje obvladal prav Gajser, ki je v cilj pripeljal z več kot pol minute prednosti pred prvim zasledovalcem Jeffreyem Herlingsom.

“Perfekten dan zame. Počutil sem se dobro, motocikel je deloval izvrstno, zato pohvale vsem, ki so ga pripravljali. To je bila zelo težka preizkušnja zaradi slabega vremena. Razmere so se neprestano spreminjale, ampak uspel sem odpeljati na visoki ravni. Zmaga v kvalifikacijah je vselej vzpodbuda, še posebej pa sem vesel, da sem slavil s tako prednostjo. Upam, da bom to prenesel tudi na nedeljski dirki ter da bo vreme prijaznejše,” je povedal Gajser po koncu kvalifikacij. Zelo dobro se je znašel tudi Jan Pancar, ki je kvalifikacijsko vožnjo končal na 11. mestu, obžaloval pa je dejstvo, da mu je resnično malo manjkalo, da bi se uvrstil med deset ter tako vknjižil tudi kakšno točko za skupno razvrstitev. Prvo vožnjo je Gajser začel dobro. Prvo merilno mesto je prepeljal na tretjem mestu, tik pred koncem drugega kroga pa je že prišel v vodstvo, ki ga je nato suvereno zadržal do konca vožnje, čeprav sta se mu v finišu nevarno približala Prado in Herlings.

“Dober štart mi je zagotovil, da sem lahko hitro prišel v vodstvo. Imel sem dober ritem in tudi dobro hitrost, pa tudi nekaj težav s prehitevanjem tekmovalcev za krog. Vedel sem, da sta Prado in Herlings hitra za menoj, zato sem zelo vesel, da sem dobil vožnjo,” je neposredno po prihodu v cilj povedal Gajser. Pancar je vozil bolj previdno, a zelo zanesljivo in je ciljno črto prečkal na 12. mestu. Štart druge vožnje je Gajser izvedel imenitno in povedel. Za njim je nekaj tekmovalcev padlo, med njimi tudi Prado, in slovenski motokros as je imel odprto pot do zmage. Vozil je z dobrim tempom in primerno hitrostjo, vendar je v 12. krogu storil napako in padel ter izgubil prvo mesto. V cilj je pripeljal drugi za Herlingsom, a vseeno slavil skupno zmago na dirki, sicer drugo v sezoni.

“Dirka v Maggioru je zame enako, kot bi vozil domačo dirko. Zelo sem zadovoljen in hvala vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da sem danes zmagal,” je povedal takoj po dirki široko nasmejani Gajser. Zaplet konkurentov po štartu je izkoristil tudi Pancar, ki se je izognil padcu. Vseskozi je vozil konstantno in na koncu v cilj pripeljal na 8. mestu ter dosegel najboljšo uvrstitev v karieri v posamezni vožnji v razredu MXGP. Skupno je osvojil na dirki 8. mesto, v skupnem seštevku razreda MXGP pa ima 116 točk in zaseda 15. mesto.

Vir: AMZS
Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več