single
[1176]
137192

Gajser po zahtevni VN Sardinije: Ovirala me je poškodba, a bom kmalu znova pri vrhu

Avtor: Klemen Verlič
20. 9. 2021, 14.27

Za Timom Gajserjem je VN Sardinije, ki jo bo slovenski šampion poizkušal čim prej pozabiti. Poleg tega, da se mu ni uspelo uvrstiti niti v prvo deseterico, je prav tako zapravil vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. A kot pravi sam, bo kmalu znova v boju za zmago.

Tim Gajser, HRC Honda

Tim Gajser je prejšnji teden med treningom staknil poškodbo in tako na Sardinijo ni prispel optimalno pripravljen. Obenem pa mu niso bile naklonjene niti zahtevne razmere, ki so botrovale k njegovi najskromnejši uvrstitvi v letošnji sezoni. Vseeno se je aktualni svetovni prvak na progi boril in osvojil pomembnih 15 točk v boju za ubranitev naslova.

V prvi vožnji je imel Tim Gajser slab štartni položaj, obenem pa mu je zagodla tudi smola, zaradi katere je osvojil 19. mesto. V drugi vožnji je Gajser kljub poškodbi prehitel številne konkurente in zasedel 8. mesto. Gajser tako skupno zdaj za Herlingsom zaostaja le za točko, do VN Nemčije pa ga ločita dva tedna.

“Že pred dirko sem vedel, da me čaka zelo zahtevno delo. Vseeno se zavedam, da je v boju za naslov pomembna vsaka točka, zato sem dal vse od sebe. Kljub poškodbi sem se počutil dokaj v redu, a si nisem uspel zagotoviti dobrega štartnega položaja. V prvi vožnji sem imel veliko smole z dirkači pred seboj. Razočaran sem bil, ker sem vedel, da sem sposoben veliko več. In to sem dokazal v drugi vožnji. Proga je bila zelo zahtevna, obenem pa me je poškodba vse bolj ovirala. Zadovoljen sem, da sem vseeno uspel osvojiti vsaj pomembnih 15 točk in da bom imel do naslednje preizkušnje nekaj časa za okrevanje. Verjamem, da bom takrat znova v boju za najvišja mesta,” je po dirki dejal Gajser.

Foto, vir: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

Cairoli: Tim je pravi ambasador motokrosa (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Ko za zmago ”strgaš” nasprotnikovo mrežo...Več

3

Nagrada Puskas že oddana? Škorpijonski udarec presenetil vse na stadionu!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več