single
[1176]
203541

Gajser po VN Italije: Žal mi je ena majhna napaka odnesla vse možnosti za stopničke

Avtor: Aljaž Pirnat
17. 9. 2023, 19.53

Velika nagrada Italije, ki je v sklopu svetovnega prvenstva v motokrosu danes potekala na tradicionalnem prizorišču v Maggiori, je odromala v roke Švicarja Jeremyja Seewetja. Slovenski motokrosist Tim Gajser je v razredu MXGP osvojil skupno peto mesto, potem ko je v prvi vožnji ciljno črto prečkal kot deveti v drugi vožnji pa kot drugi.

Možnost za boljšo uvrstitev je petkratnemu svetovnemu prvaku odnesla predvsem napaka, ki jo je storil na začetku prve dirke, ko se je pri izvozu iz drugega zavoja prekucnil. Mimo njega so se odpeljali prav vsi tekmeci in dirko je moral nadaljevati z zadnjega mesta.

Z dobro in hitro vožnjo je sicer uspel prehiteti 23 voznikov in osvojiti deveto mesto, za kaj več pa preprosto ni bilo več možnosti, saj je za najboljšimi ob napaki preveč zaostal.

“Dobro sem vozil ves konec tedna, a je ena majhna napaka odnesla vse možnosti za stopničke. Pobral sem se in se moral prebijati z zadnjega mesta. Šlo je, kolikor je bilo mogoče, do devetega mesta, a sem se zavedal, da bodo stopničke težko dosegljive,” je za spletno stran svoje ekipe Honda današnji dan opisal Gajser.

“V drugi vožnji sem spet dobro začel, prebil sem se na drugo mesto in si na vso moč prizadeval zmagati. A proti tekmecem z vrha ni lahko pridobivati mest, zato sem se moral zadovoljiti z drugim in petim mestom na dirki. Naslednji teden je na vrsti Matterley Basin, ta proga mi je res všeč in za konec sezone upam na stopničke.,” je nato še dodal.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več