single
[1176]
141670

Gajser s tretjim mestom ohranja možnost za naslov, izenačenje na prvem mestu

Avtor: Urban Kolman
10. 11. 2021, 13.07

V prvi vožnji zadnje dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v italijanski Mantovi je v elitnem razredu MXGP zmagal Nizozemec Jeffrey Herlings, ki ima zdaj v seštevku enako število točk kot Francoz Romain Febvre. Slovenec Tim Gajser, branilec naslova iz lanske sezone, je bil tretji in ima še teoretične možnosti za letošnjo skupno zmago.

Pred zadnjo dirko sezone so v igri za naslov prvaka le še omenjeni trije dirkači.

Najboljše izhodišče je imel Francoz s 661 točkami, Herlings na drugem jih je imel 658, Gajser pa na tretjem 646. V današnjih dopoldanskih kvalifikacijah pa sta bila Herlings in Febvre s prvim in drugim mestom tudi pred šestim Gajserjem.

Na dirki se je po začetnih krogih, ko je Gajser po startu začel z osmega mesta, hitro oblikovala prva trojica najboljših v sezoni. Večino dirke je namreč na prvem mestu vozil Herlings, ki se je tja prebil po prehitevanju v četrtem krogu, Febvre je bil nato drugi, Gajser pa višje od tretjega mesta ni mogel.

V seštevku sta zdaj Herlings in Febvre pred zadnjo vožnjo izenačena pri 683 točkah, Gajser je pri 666 točkah in ima tako še vedno nekaj možnosti, da se prebije pred tekmeca.

V razredu MX2, kjer je boj za naslov prvaka že nekaj časa odločen, je prvo vožnjo dobil Belgijec Jago Geerts. Drugi je bil Nizozemec Kay de Wolf, tretji pa letošnji prvak Francoz Maxime Renaux. Slovenski dirkač Jan Pancar je bil 15. in je dobil šest točk za SP.

Druga vožnja v MX2 bo ob 14.10, v MXGP pa bo zadnje dejanje sezone 2021 sledilo ob 15.10. Samo na Šport TV!

Vir: STA

Foto: xFotostandx/xBallaschx via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Omić: Vrnil sem se v najlepšo dvorano (VIDEO)...Več

2

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več