puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
12:30
Milan - Fiorentina, Nogomet - Serie A
šport TV 1 logo
11:45
Finale: Olimpija - Krka, prva tekma, Košarka - Liga Nova KBM
šport TV 2 logo
13:00
Rijeka - Hajduk, Nogomet - Hrvaška liga
šport TV 3 logo

Kvalifikacije nedeljske dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v švicarskem Frauenfeld-Gachnangu se niso končale po željah najboljšega slovenskega dirkača Tima Gajserja. Po padcu na začetku kvalifikacij je moral v bokse, na koncu pa pristal le na 32. mestu. Najboljši je bil vodilni v SP Italijan Antonio Cairoli.

Gajser je moral kmalu po začetku kvalifikacij po težavah na startu zaviti k mehanikom, pozneje pa si je za vodilnimi nabral že dva kroga zaostanka; na koncu je s krogom zaostanka kvalifikacije končal na zanj skromnem 32. mestu.

Pred svetovnim prvakom sta tako kvalifikacijsko preizkušnjo končala še dva slovenska dirkača, brata Irt, ki se na dirki v Švici vračata na tekmovanje na najvišji ravni. Jernej Irt je bil 18., Peter Irt pa 26.

Gajser

Na vrhu so se za Cairolijem zvrstili Britanec Max Anstie, Francoz Romain Febvre, domačin Arnaud Tonus in Nizozemec Glenn Coldenhoff.

Po 14 dirkah v SP vodi Cairoli s 567 točkami, drugi je danes šesti Nizozemec Jeffrey Herlings s 468, tretji pa Belgijec Clement Desalle, v kvalifikacijah je bil 12., ki ima 462 točk. Tim Gajser je peti s 376, Peter Irt pa 45. z dvema točkama.

Prva vožnja elitnega razreda MXGP se bo v Švici v nedeljo začela ob 14. uri, druga pa ob 17.

 

Foto: mxgp.com
Vir: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja