single
[1176]
169176

Gajser po petem mestu v kvalifikacijah: Če bo proga dovolila, bom napadal zmago

Avtor: Klemen Verlič
4. 9. 2022, 09.32

Tim Gajser je na sobotnih kvalifikacijah pred VN Turčije zasedel peto mesto. Pred zadnjo dirko sezone že potrjeni svetovni prvak ni bil najbolj zadovoljen s svojo predstavo, ki jo bo poskušal izboljšati že na nedeljski dirki.

Tudi v soboto so bile temperature v Afyonu visoke, kar Tima Gajserja ni oviralo na zadnjem treningu. Skupaj z moštvenim kolegom Mitchom Evansom sta v vožnji na čas zasedla celo prvi dve mesti. Izhodišče pred kvalifikacijami je bilo zato zelo ugodno. Proga pa ni bila tako razrita kot v zadnji letih.

Prav to je Gajserju povzročalo nekaj težav. Prav tako ne smemo pozabiti, da se proga nahaja nad 1000 metri nadmorske višine, kar še otežuje delo najboljšim motokrosistom sveta. Slovenski šampion je zato nastopil malce bolj zadržano, vseeno pa je odločen svoj pravi obraz pokazati na nedeljski dirki.

“Za mano je soliden dirkaški dan. Peto mesto sicer ni idealno, a danes je bilo res težko pridobivati mesta. Zato sem le držal svoj ritem in nisem želel preveč tvegati. Upam, da bo v nedeljo proga dovoljevala tudi več prehitevanj. Potem bom lahko poskušal sezono zaključiti v zmagovalnem slogu;” je po kvalifikacijah za spletno stran moštva HRC Honda dejal petkratni svetovni prvak.

Na VN Turčiji bo v nedeljo nastopil tudi Jan Pancar. Ta je v razredu MX2 skupno enajsti, v sobotnih kvalifikacijah pa je zasedel sedmo mesto.

VN Turčije v nedeljo od 12.00 dalje na Š1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Ivo Jan: Aleš Mušič je bil izjemno nepopustljiv in zanesljiv hokejist...Več

2

VIDEO: Sablja na tekmi lige prvakov očistil pajčevino, Muršakovi zatresli kar desetkrat...Več

3

VIDEO: V Kopru s futsal vrtiljakom zmedli obrambo nasprotnika...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Saj ni res, pa je: Neuspešno poskušal zadeti s sredine, nato je vajo ponovil nasprotnik…(VIDEO)...Več

2

Ultimativna čast: Dres Aleša Mušiča za večno pod stropom Tivolija (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več