single
[1176]
148600

Gajser optimistično: Sem zdrav in pripravljen na boj za prvaka!

Avtor: Blaž Magdič
28. 1. 2022, 11.10

Zimski oddih, ki v resnici to nikakor ni bil, se za najboljše motokrosiste sveta počasi izteka. MXGP karavana je zimske mesece, ki so praviloma most med koncem stare in začetkom nove sezone svetovnega prvenstva, izkoristila za nabiranje energije in fizično pripravo na sezono 2022.

Tim Gajser, HRC Honda

Nova sezona se v prestižnem razredu začenja 20. februarja z dirko v Veliki Britaniji, štirinajst dni kasneje sledi selitev k našim zahodnim sosedom, kjer bo na sporedu VN Lombardije, marec pa se bo zaključil s preizkušnjo onstran Atlantika v Argentini.

V moštvu HRC Honde vso energijo usmerjajo v povratek na svetovni prestol, kjer je preteklo sezono zaključil zvezdnik ekipe KTM Jeffrey Herlings. Slovenski adut Tim Gajser ni uspel ubraniti naslova, končal je na tretjem mestu v skupnem seštevku, zato je pred pričetkom novega tekmovalnega obdobja še posebej motiviran.

“V sezono 2022 vstopam z zelo dobrimi občutki. Jasno je, da se lanska sezona ni iztekla po mojih željah, tretje mesto je vrhunski rezultat, a vseeno sem ciljal višje. Nismo imeli veliko časa za preklop iz dopusta na proces treninga, a zdaj sem maksimalno pripravljen na boj za naslov prvaka,” je za spletno stran HRC Honde povedal dirkač s številko 243.

“Dirkal bom v italijanskem prvenstvu, da se počasi pripravim na MXGP vožnje v Veliki Britaniji. Upam, da bo sezona spet potekala v ustaljenih pogojih, kjer bi lahko bili prisotni tudi navijači. Oni naredijo največjo razliko,” je zaključil Gajser.

Nova MXGP sezona od 20. februarja dalje na Šport TV!

 

Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več