single
[1176]
127448

Gajser navdušil na generalki za SP

Avtor: Kenny Jan
5. 6. 2021, 20.35

Na drugi dirki državnega prvenstva v motokrosu je na progi v Radizelu v odprtem razredu danes zmagal najboljši motokrosist na svetu Tim Gajser, ki je domačo dirko izkoristil tudi kot zadnjo pripravo za uvodni nastop na SP naslednji konec tedna.

Drugo preizkušnjo državnega prvenstva Slovenije so pripravili člani AMD Orehova vas. Poleg slovenskih so nastopili še dirkači iz Hrvaške, Avstrije in Madžarske. Po dolgem času pa so se ob progi lahko zbrali tudi gledalci, za katere je bil najbolj mikaven nastop aktualnega svetovnega prvaka v razredu MXGP Tima Gajserja.

Tekmovalci razredov MX2 in MX open so nastopili skupaj, tokrat pa je za razliko od prve dirke sezone v Dolini pod Kalom vozil tudi svetovni prvak Gajser. V obeh vožnjah je že na startu oddrvel naprej in nato od začetka do konca vozil na prvem mestu ter z veliko prednostjo dobil obe preizkušnji.

Drugi je bil v obeh vožnjah, in tudi v skupnem seštevku, Peter Irt, tretji pa Luka Kutnar.

Za Gajserja je bil današnji nastop tudi dober trening pred odhodom v Rusijo, kjer se bo naslednji teden v Orljonoku začela sezona SP, v kateri bo branil lanski naslov prvaka.

Skupno zmago v razredu MX2 je odnesel Gal Hauptman, drugi je bil Matevž Robek, na tretjem mestu pa je končal avstrijski dirkač Simon Breitfuss.

V razredu MX65 je imel najboljši izkupiček iz obeh voženj hrvaški voznik Alex Novak, na drugem mestu pa je končal Tai Vidovič. Med tekmovalci v razredu MX85 je skupno zmago slavil Madžar Hateier Botond, najboljši domači dirkač je bil Žan Oven.

Hrvaški tekmovalec Luka Kunić v kategoriji MX125 ni imel enakovrednih tekmecev, Tilen Demšič je bil drugi, na tretjem mestu je končal Alen Gajser.

Pred motokrosisti na domači sceni je zdaj daljši premor, saj bo tretja dirka, ki bo štela za točke DP, na sporedu šele 28. avgusta.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več