šport TV 1 logo
16:45
Lazio - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
16:45
VN Mantove, 2. dirka MXGP
šport TV 3 logo
15:15
Marseille - Metz Ligue 1

VIDEO: Gajserja Honda pustila na cedilu

Avtor: Marko Premrl
16. 8. 2020, 12.57

Po zmagi na prvi dirki za VN Kegumsa si je Tim Gajser obetal visoke uvrstitve tudi v drugem nastopu, žal pa mu je tokrat odpovedal motor in svetovni prvak je ostal brez točk.

Gajser je s petega položaja odlično štartal in na prvi dirki praktično vodil od začetka pa do konca. Njegovo prvo mesto ni bilo resneje ogroženo. Vodilni v skupnem seštevku SP Jeffrey Herlings je bil četrti, Antonio Cairoli pa deveti.

Na ta način je odščipnil nekaj točk vodilnemu Nizozemcu. Na drugi dirki so najboljši štartali brez zapletov. Tim se je nekaj časa držal Herlingsa, ki je počasi bežal, nato pa je sledila napaka Gajserja, dohitel in prehitel ga je še Cairoli. Motokrosist s številko 243 je izgubil tempo, prehitel ga je še Jesikonis, a se je v zaključku vseeno približal in ko mu je dihal za ovratnik, če bi ga prehitel, bi dobil VN, je Honda odpovedala in Tim se je proti boksom odpravil kar peš.

Kljub smoli je Gajser v skupnem seštevku SP še vedno drugi, ima 167 točk. Prvi Herlings beži in je pri 213, tretji Cairoli in Jasikonis jih imata 163.

Zelo solidno pa je svojo nalogo v razredu MX2 opravil Jan Pancar. Na prvi dirki je bil 17., na drugi pa še mesto boljši. Skupno je dobil devet točk, kar je daleč najboljši izkupiček v letošnji sezoni.

 

Foto: HRC
Video: ŠTV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več