single
[1176]
127814

Gajser in Pancar začenjata novo sezono SP v motokrosu

Avtor: Aljaz Pirnat
9. 6. 2021, 15.52

V nedeljo, 13. junija, se v Rusiji začenja nova sezona svetovnega prvenstva v motokrosu. Od slovenskih dirkačev bomo v Orljonku lahko spremljali aktualnega svetovnega prvaka razreda MXGP Tima Gajserja in člana karavane motokrosistov v razredu MX2 Jana Pancarja.

Čakanja na prvo dirko svetovnega prvenstva v motokrosu je konec. V nedeljo 13. junija bo šlo zares. Motorji bodo na štartni rampi v Orljonoku, kjer bo na sporedu Velika nagrada Rusije. Med udeleženci bosta z licencama AMZS tudi aktualni svetovni prvak razreda MXGP Tim Gajser in član karavane motokrosistov v razredu MX2 Jan Pancar.

Gajser je formo pilil v domačem okolju. Veliko treningov je opravil na progi v Lembergu, ki se nahaja pri Šmarju pri Jelšah. Stezo je skrojil po svojih željah in izpeljal nešteto voženj, veliko pozornosti pa je posvetil tudi štartom. Zelo dobro se zaveda, da je naslov najboljšega motokrosista na svetu v razredu MXGP bistveno težje braniti, kot pa ga loviti.

»Moj cilj v tej sezoni je, da poskusim na motorju maksimalno uživati, voziti tako kot znam in biti sproščen,« je Gajser opredelil, kaj bo zanj rdeča nit sezone. V Rusiji bo tokrat manjkal njegov moštveni kolega Mitchell Evans (AVS), ki še celi neoprijetno poškodbo zapestja. Zato bo na Gajserju še večje breme pričakovanj Honde, ki slovenskemu asu nudi vse, kar potrebuje, da se lahko bori s tekmeci po najboljših močeh.

»Želim odmisliti vse pritiske, jih potisniti na stran in poskusiti prenesti dobre vožnje s treningov tudi na tekme. Če mi bo to uspelo, bom zadovoljen in bom užival,« je povedal aktualni svetovni prvak, ki je bil na generalki na dirki slovenskega prvenstva na radizelski progi zelo zadovoljen tudi z dejstvom, da so bili ob stezi po dolgem času znova tudi gledalci in navijači.

»Upam, da bodo gledalci lahko prisotni tudi na dirkah svetovnega prvenstva. Želim si tudi, da proti koncu sezone ne bi bilo več omejitev in da bi nas lahko tako spremljalo čim večje število gledalcev ob progah,« je še dodal Gajser, ki bo v ostri konkurenci skušal ponoviti dosežek izpred dveh let, ko je na progi v Orljonoku zmagal. V boju za sam vrh zmagovalnih stopničk bo najbrž velika gneča. Predvsem rekonvalescent Jeffrey Herlings (NIZ), Jorge Prado (ŠPA), Jeremy Seewer (ŠVI), Arnaud Tonus in Romain Fevbre (oba FRA) ter verjetno še kdo, bi utegnili voditi hudo bitko z našim motokros šampionom za najboljša mesta.

V razredu MX2 pa bo vozil Jan Pancar. V novo sezono se podaja samozavesten in z zelo lepo popotnico. Na četrti dirki italijanskega prvenstva je namreč v močni konkurenci vknjižil tretje mesto, kar je potrditev dobrega dela v pripravljalnem obdobju in lepa napoved za nedeljsko preizkušnjo v Orljonoku.

»Z novim trenerjem za fizično pripravo Markom Tomičem sem v vseh pogledih napredoval in to moram zdaj prenesti tudi na dirke svetovnega prvenstva. Želja je, da bi se vozil med deseterico. Najbolj pomembno je, da bom vozil tako, kot znam in potem bodo rezultati prišli sami,« je prepričan Pancar, ki je leto dni starejši in bogatejši tudi za zelo pomembne izkušnje, ki mu bodo vsekako olajšale delo.

»Zavedam se, da se bo težko voziti med deseterico. Vsi imajo visoke cilje, nekaj bo tudi novih obrazov, ki prihajajo iz evropskega prvenstva, in ti fantje bodo agresivno napadali na vsakem ovinku. Zanesljivo ne bo lahko, ampak potrudil se bom po najboljših močeh,« je obljubil Pancar, za katerega bo steza v Orljonoku nova, saj na njej v karieri še ni vozil.

Prvo dirko nove sezone svetovnega prvenstva v motokrosu si boste v prenosu v živo lahko ogledali na Šport TV, začnemo v nedeljo ob 11.00 na Š2.

Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več