pismo ikona
šport TV 1 logo
03:15
Andorra - Burgos Španska liga
šport TV 2 logo
03:15
Spezia - Fiorentina Serie A
šport TV 3 logo
03:00
Valenciennes - Sochaux Ligue 2

Gajser in Pancar po nove točke v Španijo

Avtor: Marko Premrl
7. 10. 2020, 22.03

Dvanajsta dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu bo VN Španije. Na njej bosta Slovenijo z licenco AMZS zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.

Po treh zaporednih dirkah v dobrem tednu dni v Mantovi se bodo motokrosisti, ki se merijo za točke svetovnega prvenstva, preselili v Španijo. Na jugozahodnem obrobju Madrida v Arroyomolinosu bo na sporedu dvanajsta dirka sezone. Tim Gajser bo na njej v razredu MXGP branil prvo mesto v skupnem seštevku. Preizkušnja na progi intu Xanadu Arroyomolinos, kot se imenuje steza, ki je tokrat prvič v koledarju dirk za svetovno prvenstvo, bo zelo pomembna. Naš motokros šampion je minulo nedeljo v Mantovi prvič v sezoni stal na najvišji zmagovalni stopnički ter je prednost pred prvim zasledovalcem v lovu na naslov svetovnega prvaka Antoniom Cairolijem povečal na enajst točk.

Verjetno bo najnevarnejši tekmec aktualnega branilca naslova prvaka v razredu MXGP domači matador Jorge Prado. 19-letni Španec je v tej sezoni novinec med motokros elito, v katero je prišel z naslovom svetovnega prvaka v šibkejšem razredu MX2. Tudi v tej sezoni mu gre zelo dobro, saj je na četrtem mestu, nekajkrat pa je pošteno pokazal zobe tudi Gajserju. Slovenski motokros šampion je med tednom podaljšal pogodbo s Hondo, so sporočili iz japonskega avtomobilskega in motociklističnega giganta, za katerega Gajser vozi že od leta 2014. Prav tako bo tudi v naslednji sezoni njegov moštveni kolega Mitchell Evans, s katerim so v moštvu prav tako zelo zadovoljni.

Slovenske barve v razredu MX2 na VN Španije bo branil Jan Pancar. V zadnji vožnji v Mantovi je pokazal potencial, ki ga premore, a ga premalokrat aktivira. Tokrat v Španiji bo vozil na podlagi, ki mu je bistveno bolj domača in bolj pri srcu od tiste, s katero se je spopadal na zadnjih treh dirkah. V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo je sedemnajsti in z nekaj sreče ter brez morebitnih okvar motorja, lahko izkupiček še popravi. Še posebej, če bo popravil tudi štart, ki ga je do sedaj kar nekajkrat stal vidnejših končnih uvrstitev, saj se je moral iz ozadja prebijati naprej, kar mu je velikokrat močno otežilo lov na dvajseterico, ki prinaša točke svetovnega prvenstva.

Dirke iz Španije boste lahko v neposrednih prenosih spremljali na Šport TV 1. Z razredom MX2 začnemo ob 12.00, uro kasneje pa še MXGP. Drugi dirki se začneta ob 15.00 in 16.00.

 

Foto: Sportida.com
VIR: AMZS

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: V Sevnici z brazilsko dvojno peto “zmešali obrambo”...Več

2

VIDEO: V Eurocupu kot na rekreaciji, v nekaj sekundah dve zgrešeni polaganji...Več

3

Cairoli na vratolomno vožnjo vzel še varnostni količek (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Prebujenje izraelskega Zorra...Več

2

Brez milosti za vratarske klubske legende ali »bussines first«...Več

3

Preskov preskok...Več