single
[1176]
125613

Gajser in druščina v nedeljo v boj za naslov državnega prvaka

Avtor: Klemen Verlič
13. 5. 2021, 20.53

Sezona svetovnega prvenstva v motokrosu s Timom Gajserjem in Janom Pancarjem se bo začela čez mesec dni v Rusiji, že ta konec tedna pa bodo motorje prvič pognali tekmovalci v slovenskem državnem prvenstvu. Uvodna dirka domače sezone bo v nedeljo v Dolini pod Kalom.

V organizaciji AMD Šentvid pri Stični se bo na progi v Dolini pod Kalom začela nova sezona prvenstva Slovenije. Kot so sporočili iz krovne zveze AMZS, so morali koledar dirk zaradi epidemije novega koronavirusa nekajkrat spremeniti.

Na uvodni dirki se bodo dirkači merili v osmih kategorijah. Za prireditelje je letos izvedba tekem še zahtevnejša, saj morajo spoštovati vse zahteve, predpise in ukrepe, ki jih postavlja NIJZ za preprečevanje pandemije. To pa tudi pomeni, da bo uvodna dirka sezone še potekala brez prisotnosti gledalcev in navijačev.

Organizatorji pričakujejo številno udeležbo slovenskih motokrosistov, zanimanje za tekmovanje in nastop na dirki pa so pokazali tudi vozniki iz Avstrije in Hrvaške. V AMD Šentvid pri Stični so lani osvojili ekipni naslov ekipnega državnega prvaka, v svojih vrstah pa imajo tudi Pancarja, ki bo v sezoni 2021 dirkal tudi v SP v razredu MX2. Ko mu bodo mednarodne obveznosti dopuščale, pa bo tekmoval tudi doma, tako da bo na startu tudi na uvodni preizkušnji v nedeljo.

Nekateri dirkači so letos zamenjali tekmovalne razrede oziroma presedlali v močnejše. Jaka Peklaj, ki je lani osvojil naslov prvaka v razredu MX85, bo letos tekmoval v MX125, lanski prvak tega razreda Gal Hauptman pa bo po novem vozil v kategoriji MX2.

Prireditelji so pred začetkom sezone še posebej opozorili vse dirkače, da se morajo držati posebnega pravilnika, v katerem so natančno našteti ukrepi za preprečevanje okužb, prav tako pa morajo pred dirko opraviti obvezno testiranje, to bodo sicer omogočili tudi na prizorišču tekmovanja v soboto zvečer.

Dogajanje se bo sicer na stezi v nedeljo s prvo vožnjo v veteranski konkurenci začelo ob 11. uri, zadnji bodo na progi dirkači razredov MX open, MX 125 in MX 125 ob 16.35.

Na koledarju sezone 2021 je za zdaj pet dirk za DP. Po nedeljski bodo na sporedu še dirki v Radizelu 5. junija in 28. avgusta, v Prilipah v začetku septembra ter v Mačkovcih 11. septembra.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več