šport TV 1 logo
16:25 V ŽIVO
Club Brugge - Sporting Charleroi Belgijska liga
šport TV 2 logo
16:30
Spal - Fiorentina Serie A
šport TV 3 logo
15:55
PSG - Angers Ligue 1

Gajser in druščina na delu že naslednji mesec

Avtor: Klemen Verlič
3. 7. 2020, 15.22

Vodilni pri tekmovanju MXGP, v katerem naslov prvaka v letošnji sezoni znova brani Tim Gajser, so obelodanili, kdaj bodo dirkači v omenjenem razredu in razredu MX2 nadaljevali s tekmovanji. Sezona se vrača 9. avgusta s preizkušnjo v Latviji!

Letošnja izvedba omenjenih tekmovanj se je zaradi pandemije koronavirusa prekinila že po dveh dirkah. Marca so se dirkači pomerili v Veliki Britaniji in na Nizozemskem. Po skoraj štirimesečnem premoru, pa je končno postalo jasno, kdaj bo Tim Gajser lahko znova branil naslov najboljšega motokrosista v elitnem razredu MXGP. To bo na treh zaporednih dirkah v latvijskem Kegumsu, ki se bodo zvrstile od 9. do 16. avgusta. Na omenjenih dirkah pa bo lahko prisotnih tudi do tisoč navijačev.

Po prenovljenem koledarju so v letošnji sezoni brez gostovanja dirk ostale Nemčija in Indonezija, prav tako pa tudi Češka, Švedska in Finska. Velike nagrade v teh treh državah so organizatorji namreč prestavili na sezono 2021. Za zadnji dirki sezone v Rusiji in na Portugalskem datum še ni znan, pred njima pa se bodo dirkači šele konec novembra pomerili na Veliki nagradi Patagonije v Argentini. Tim Gajser je sezono začel z dvema drugima mestoma, med odmorom od dirkanja pa večkrat poudaril, da komaj čaka, da se dirkaško prvenstvo nadaljuje.

Koledar dirk:

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Zlatan najprej “zamočil”, nato razparal mrežo Cagliarija...Več

2

VIDEO: Pot Iličića od neprepričljivega Palerma do dominantne Atalante...Več

3

VIDEO: PSG po enajstmetrovkah do domače trojne krone...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Posterji Iličića preplavili Bergamo...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več