šport TV 1 logo
08:45
Madrid World Athletics Indoor Tour
šport TV 2 logo
10:30
Dinamo - Inter Hrvaška liga
šport TV 3 logo
09:40
Italija - Škotska Pokal šestih narodov

Gajser gre v Turčijo uživati, Pancar pa po nove točke

Avtor: Marko Premrl
4. 9. 2019, 16.29

Dve dirki pred koncem svetovnega prvenstva motokrosistov bo novi svetovni prvak v elitnem razredu MXGP Tim Gajser na Veliki nagradi Turčije vozil sproščeno in brez taktiziranja.

Tim Gajser, ki vozi z licenco AMZS, je imel dva tedna časa, da se pripravi na predzadnjo dirko sezone za točke svetovnega prvenstva, ki bo v Afyonkarahisarju, mestu, ki leži približno 250 km jugozahodno od Ankare. V tem času je imel tudi nekaj nešportnih obveznosti, med prijetnejše pa se mu je v spomin zanesljivo vtisnil sprejem, ki ga je za slovenskega motokros šampiona v Mariboru organizirala AMZS in na kateri je Gajser z zvestimi slovenskimi navijači proslavil naslov svetovnega prvaka, ki si ga je pred časom privozil v Imoli.

“Velika zahvala AMZS-ju, ki je prevzela to prireditev v svoje roke. Sam česa takega ne bi mogel izpeljati. Moj fokus je še naprej na treningih in do konca sezone želim vse tekme odpeljati tako kot znam,” je povedal sveži svetovni prvak. Gajser kljub dejstvu, da ima naslov že v svojih rokah, ne želi popuščati ali tekmecem karkoli poklanjati.

“Z mislimi sem še vedno v tej sezoni. Vsako dirko hočem izpeljati stoodstotno in jo poskusiti zmagati. Cilji ostajajo enaki. Želim voziti tako, kot sem vozil vse tekme v sezoni,” je še dodal.

Turška preizkušnja je na koledarju dirk svetovnega prvenstva sedemnajsta po vrsti. Steza Ayfon je dolga 1725 metrov in ima 15 zavojev. Na dokaj trdi podlagi, ki Gajserju ustreza (lani je osvojil drugo mesto za Jeffreyem Herlingsom), se bo verjetno pošteno razplamtel tudi boj za drugo in tretjo pozicijo v skupnem točkovanju svetovnega prvenstva. Za ti dve mesti imajo največ možnosti Jeremy Seewer, Gautier Paulin, Glenn Coldenhoff in Arnaud Tonus.

Še en Slovenec bo prisoten na trdi stezi v Afyonkarahisarju. Jan Pancar v razredu MX2 je v finišu sezone v zelo dobri formi in bo na turških tleh zanesljivo skušal popraviti lanskoletno uvrstitev, ko je osvojil zelo dobro štirinajsto mesto.

 

Dirke iz Turčije si boste lahko ogledali v živo na Šport TV 1. V nedeljo začnemo z razredom MX2 ob 12.00.

 

Foto: Sportida.com
VIR: AMZS

 

Priporočamo še

1

Dragi Kobe...Več

2

Otok greha, ki se mu ne more upreti niti nogometni svet...Več

3

Pokal šestih narodov pred vrati...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenski vratar s “hokejsko podajo” premagal Rangerse in podaril Celticu naslov...Več

2

VIDEO: Afriški Spiderman vratar postal spletni hit...Več

3

VIDEO: Lesjaku uspela ena najbolj zabavnih obramb v karieri...Več