pismo ikona
šport TV 1 logo
03:00
Reims - PSG Ligue 1
šport TV 2 logo
03:00
Hajduk - Varaždin Hrvaška liga
šport TV 3 logo
03:00
Osijek - Gorica Hrvaška liga

Gajser dobil prvo dirko državnega prvenstva

Avtor: Marko Premrl
28. 6. 2020, 20.53

Tretji konec tedna zapored so se za točke državnega prvenstva udarili najboljši slovenski motokrosisti. Dirke, ki so jo organizirali člani AMD Orehova vas, so se udeležili tudi vozniki iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Cipra.

Tretja dirka državnega prvenstva v motokrosu je bila na sporedu na radizelski stezi na tradicionalni progi, za katero tudi številni v svetovnem merilu menijo, da je ena najlepših za tekmovalce. Organizacija dirke je bila v domeni članov AMD Orehova vas, zahtevna konfiguracija proge pa je vnovič navdušila dirkače, ki so se v lepem vremenu udarili s tekmeci. V razredu MX Open je bil najbolj prepričljiv Tim Gajser, ki se je ponovno vrnil na domače steze (izpustil je dirko v Mačkovcih).

“Te dirke jemljem zelo resno, izkoristim dano priložnost, da preskusim motocikel in tudi sebe. Na dirke MXGP ne bom smel priti nepripravljen in te dirke so zato zame odlična zadeva. Organizator si zasluži vse čestitke za dobro pripravo proge in celotne prireditve,” je bil zadovoljen Gajser.

V razredu MX85 je imel Jaka Peklaj znova nekaj smole na štartu prve vožnje, saj se je zapletel s tekmecem, padel in dirko nadaljeval z zadnjega mesta. A z vztrajnostjo in hitro vožnjo se je uspel prebiti mimo tekmecev in je skozi cilj pripeljal na drugem mestu za Avstrijcem Maximilianom Erneckerjem. V drugo si take napake ni več privoščil in na koncu je zasluženo stal na najvišji stopnički za zmagovalce.

Ničesar ni prepustil naključju še en obetaven motokrosist Miha Vrh. Že podatek, da je prvo vožnjo v razredu MX65 končal na prvem mestu z več kot 23 sekundami prednosti pred zasledovalci, pove veliko. In tudi v drugo je bil izredno hiter ter je tudi tretjo dirko sezone gladko odločil sebi v prid.

Domači as Sašo Kragelj pa je odlično formo s prvih dveh dirk prenesel tudi v Radizel. Na domači progi mu nihče ni bil kos saj je s pridom izkoristil poznavanje steze v kategoriji Veterani 40, v razredu Veterani 50 pa je slavil Bogo Gajser. Podobno se je dirke lotil tudi Gal Hauptman v razredu MX125. Letos še ne poznal poraza in tudi na radizelski progi mu ni bil nihče kos. V prvi vožnji je vodil od štarta do cilja, v drugi pa se mu je poznalo malce utrujenosti zaradi vročine, a je dirko rutinirano pripeljal do konca, kljub napadom tekmecev.

Na dirki se je zbralo tudi veliko voznikov iz tujine. Vozili so jo predstavniki Hrvaške, Avstrije, Italije in tekmovalec, ki je prišel s Cipra, kar govori v prid dolgoletni tradiciji te steze. Zdaj si bo karavana slovenskih motokrosistov privoščila nekaj počitka. Nekateri se bodo pripravljali na dirke v mednarodni konkurenci, drugi pa bodo vzdrževali ustrezno kondicijo za nadaljevanje sezone v državnem prvenstvu. Četrta dirka bo 13. septembra v Dolini pod Kalom.

 

Foto: AMZS
VIR: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kaja Eržen: V Rimu uživa, z Džekom kar “po naše”...Več

2

Pancar: Pokazal sem, da sem konkurenčen za TOP 10...Več

3

VIDEO: Ko ne veš, kaj bi … lobaš...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

2

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več

3

Nove smernice za 11-metrovke: Igralci niso pingvini!...Več