Ga zaradi Haalandovega avtograma čaka izključitev?

Avtor: Marko Premrl
7. 4. 2021, 16.06

orveški nogometni zvezdnik Erling Haaland je ta čas eden najbolj zaželenih igralcev na svetu in številni klubi tekmujejo v ponudbah za nadaljevanje kariere. Njegov podpis je ali pa bo vreden veliko, a nekdo ga je že dobil - stranski sodnik na tekmi lige prvakov v Manchestru, ki pa bi lahko zaradi omenjenega avtograma zabredel v težave.

Nekoliko nenavadna zgodba se je odvila po koncu sinočnje tekme lige prvakov med Manchester Cityjem in Borussio Dortmund. Norvežan je z nemško ekipo izgubil z 1:2, po tekmi pa je do njega v prehodu do slačilnic stopil stranski sodnik Octavian Sovre in ga prosil za avtogram, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Norvežan mu je željo izpolnil, podpisal pa se je na rumeni karton.

Ko so trenerja domače zasedbe Pepa Guardiolo seznanili s tem, je le na kratko pokomentiral: “Nisem videl, drugi so mi povedali. Očitno je njegov navijač.”

Kot zanimivost so pri AFP izpostavili še podatek, da je bil ta sodnik eden od članov romunske sodniške ekipe, ki si je decembra lani prislužila kazen krovne zveze Uefe zaradi rasistične opazke. Takrat so Romuni v medsebojni komunikacijami z neprimernimi besedami označili temnopoltega pomočnika trenerja turške ekipe Besaksehir Pierra Weboja, zaradi česar sta obe ekipi, tudi pariški PSG, protestno zapustili igrišče, tekma pa se je nadaljevala šele po 24 urah.

Takrat je bil glavni krivec za incident četrti sodnik Sebastian Coltescu, ki ga po preiskavi sicer Uefa ni kaznovala zaradi rasizma, je pa dobil prepoved sojenja do konca sezone. Tako on kot Sovre pa sta morala na dodatni izobraževalni program Uefe.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Hokejska čarovnija v režiji jeseniškega bisera (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Gajser v Italiji za las ušel grdemu padcu...Več

3

VIDEO: Nor zaključek El Clasica pripadel Realu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

2

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več

3

“S takšnim pristopom bi še danes igrali v Ligi prvakov”...Več