šport TV 1 logo
18:25 V ŽIVO
Napoli - Parma Serie A
šport TV 2 logo
17:25 V ŽIVO
Dinamo - Lokomotiva Hrvaška liga
šport TV 3 logo
17:25 V ŽIVO
Metz - Marseille Ligue 1

Froome bo postal zmagovalec Vuelte 2011

Avtor: Blaž Magdič
18. 7. 2019, 09.57

Britanski kolesarski zvezdnik Chris Froome (Ineos) bo zmagovalec dirke po Španiji leta 2011. Španec Juan Jose Cobo, ki je takrat sicer dirko dobil, a so ga pozneje ujeli pri dopinških kršitvah, se ne bo pritožil na odločitev krovne zveze Uci o odvzemu zmage.

Froome

Pred osmimi leti je Španec, zdaj že kolesarski upokojenec, kot član ekipe Geox zmagal pred Froomom za 13 sekund. A že junija 2013 je Uci sporočila, da je pri Cobu odkrila dopinške kršitve. Španski kolesar je padel na testih zaradi uporabe prepovedanih sredstev in neobičajnega odstopanja vrednosti v biološkem potnem listu.

Kot poročajo španski in britanski mediji, je Uci odločitev o odvzemu zmage Cobu uradno sprejela prejšnji mesec. Ker se Cobo v določenem enomesečnem roku nanjo ni pritožil, bo zmaga zdaj pripadla Froomu.

Odločitev še ni povsem uradna oziroma je Uci še ni potrdila, je pa na spletni strani že označila Frooma za zmagovalca Vulete 2011, Cobo pa je dobil oznako diskvalificiranega tekmovalca.

Po novem bo skupno drugo mesto na tej dirki dobil Froomov rojak in tedanji sotekmovalec v ekipi Sky Bradley Wiggins, na tretje mesto pa je napredoval Nizozemec Bauke Mollema.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Ronaldo le obstal ob egoistični akciji Dybale...Več

2

Sadio Mané, fenomen s široko razprtimi krili...Več

3

Želeli so še šampanjec, zdaj zmanjkuje celo kruha...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić kot Bolt, vklopil turbo in zabil “coast to coast”...Več

2

VIDEO: Messi čaral na treningu...Več

3

VIDEO: Handanović “zabil” novinarko: “Vidim, da si dobro pripravljena!”...Več