šport TV 1 logo
15:55 V ŽIVO
Nigerija - Sejšeli Kvalifikacije za afriški pokal narodov
šport TV 2 logo
16:55 V ŽIVO
Polfinale: Unics Kazan - Valencia, druga tekma Eurocup
šport TV 3 logo
16:30 DANES
New Jersey - Boston NHL

Freitag ne bo nastopil na zadnji postaji turneje

Avtor: Gregor Kovačič

Nemški skakalni zvezdnik Richard Freitag ne bo nastopil na zadnji postojanki novoletne turneje v avstrijskem Bischofshofnu. Vodilnega v svetovnem pokalu, ki je s padcem predčasno končal tekmo v Innsbrucku, je danes opravil dodatne zdravniške preiskave, po katerih so se v nemški ekipi odločili, da v Bischofshofnu ne bo nastopil.

Zdravnik nemške skakalne ekipe Mark Dorfmüller se je želel prepričati o zdravstvenem stanju Freitaga, ki je na Bergislu pri daljavi 130 metrov nesrečno padel v prvi seriji, se padcu navkljub uvrstil v finalno, a nato zaradi bolečin odpovedal nastop. S tem je dokončno izgubil vse možnosti za zlatega orla za skupno zmago na turneji.

Freitag je bil namreč v očeh strokovnjakov prvi favorit za prestižno zmago, turnejo je pričakal z lepo popotnico treh zaporednih zmag v svetovnem pokalu. A nato mu je že na uvodnih dveh domačih tekmah v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu načrte prekrižal Poljak Kamil Stoch, ki je najprej dobil obe nemški tekmi turneje, nato pa je slavil še v Innsbrucku in je tik pred skupnim zmagoslavjem.

“Trenutno nima smisla, da skačem. Imam polno modric, zaradi bolečin ne morem niti pravilno počepniti, kaj šele, da bi se odrinil tako, kot je treba,” je dejal Freitag za nemški Bild. Zdravnik ekipe Dorfmüller je dodal, da bržčas ne gre za resno poškodbo, da pa v ekipi v olimpijski zimi ne želijo ničesar tvegati.

“To je prvič, da sem moral predčasno zapustiti turnejo. Okus je trpek, a pomembno je, da v sezoni, v kateri je na sporedu še toliko vrhuncev, poslušam svoje telo,” je še dejal Freitag.

Današnje kvalifikacije za zadnjo tekmo turneje so na sporedu ob 17. uri.

Foto: Guliver/getty Images

Vir: STA

 

Priporočamo še

1

Rdeče-rumena revolucija...Več

2

Je Napoli obsojen na postopen sestop v drugo jakostno skupino italijanske prvenstvene hierarhije?...Več

3

BLOG: Moštvo, ki postaja hudo močna celota!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić se je sredi tekme v solzah spominjal preminulega prijatelja...Več

2

VIDEO: Luka znova počel, kar je želel, trojni dvojček za zmago Dallasa...Več

3

VIDEO: Reprezentanta Dobovca izpeljala finto centrifuga...Več