šport TV 1 logo
10:30
VN Francije, prva dirka MXGP
šport TV 2 logo
09:45
Amiens - Guingamp Ligue 1
šport TV 3 logo
11:00
Četrtfinale: Češka - Nemčija IIHF SP elitne divizije 2019

Francozinje in Rusinje odpirajo rokometno EP

Avtor: Blaž Magdič
29. 11. 2018, 08.26

Francoske in ruske rokometašice odpirajo letošnje evropsko prvenstvo v Franciji. Drevišnji obračun rokometnih velesil v Nancyju bo izjemno zanimiv tudi iz slovenskega zornega kota, tako Francija kot Rusija sta naši tekmici v skupini B. Slovenija bo na veliko sceno stopila v petek, ko jo čaka obračun s Črno goro.

V skupini A v Nantesu bodo igrale Danska, Srbija, Švedska in Poljska, v skupini C v Montbeliardu Madžarska, Španija, Nizozemska in Hrvaška, v skupini D v Brestu pa Norveška, Romunija, Nemčija in Češka. Drugi del tekmovanja – vanj se bodo uvrstile po tri najboljše reprezentance iz vseh štirih skupin – bo v Nantesu in Nancyju, odločilne tekme pa v sloviti dvorani Bercy v francoski prestolnici.

Na dosedanjih evropskih prvenstvih so prevladovale Norvežanke, ki so doslej sedemkrat osvojile zlato kolajno. Norvežanke so bile najboljše na Nizozemskem leta 1998, na Madžarskem leta 2004, na Švedskem leta 2006, v Makedoniji leta 2008, na Danskem in Norveškem leta 2010, na Hrvaškem in Madžarskem leta 2014 ter na Švedskem 2016. Danke so trikrat zmagale na evropskih prvenstvih, po enkrat pa Madžarke in Črnogorke.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Zmagoviti skok Gajserja in plapolanje slovenskih zastav...Več

2

Italijani razkrivajo: Iličić dogovorjen z novim klubom in s 700.000 eur boljšo pogodbo...Več

3

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več