pismo ikona
šport TV 1 logo
00:15
Genoa - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

Francozinje in Rusinje odpirajo rokometno EP

Avtor: Blaž Magdič

Francoske in ruske rokometašice odpirajo letošnje evropsko prvenstvo v Franciji. Drevišnji obračun rokometnih velesil v Nancyju bo izjemno zanimiv tudi iz slovenskega zornega kota, tako Francija kot Rusija sta naši tekmici v skupini B. Slovenija bo na veliko sceno stopila v petek, ko jo čaka obračun s Črno goro.

V skupini A v Nantesu bodo igrale Danska, Srbija, Švedska in Poljska, v skupini C v Montbeliardu Madžarska, Španija, Nizozemska in Hrvaška, v skupini D v Brestu pa Norveška, Romunija, Nemčija in Češka. Drugi del tekmovanja – vanj se bodo uvrstile po tri najboljše reprezentance iz vseh štirih skupin – bo v Nantesu in Nancyju, odločilne tekme pa v sloviti dvorani Bercy v francoski prestolnici.

Na dosedanjih evropskih prvenstvih so prevladovale Norvežanke, ki so doslej sedemkrat osvojile zlato kolajno. Norvežanke so bile najboljše na Nizozemskem leta 1998, na Madžarskem leta 2004, na Švedskem leta 2006, v Makedoniji leta 2008, na Danskem in Norveškem leta 2010, na Hrvaškem in Madžarskem leta 2014 ter na Švedskem 2016. Danke so trikrat zmagale na evropskih prvenstvih, po enkrat pa Madžarke in Črnogorke.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

BLOG: Poker, ki te lahko drago stane...Več

2

BLOG: Evropski pokali kmalu brez pravila zadetka v gosteh?...Več

3

Kako je Vinícius Júnior zavzel svoje mesto na belem dvoru?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar o Dončiću: Ne obnaša se kot devetnajstletnik...Več

2

POTEZA LETA: Vratarka ubranila, čeprav žoge sploh ni videla (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Huda poškodba Birse, ki si je zlomil kar dve kosti...Več