single
[6]
165301

Francozi zmagovalci lige narodov

Avtor: Klemen Verlič
25. 7. 2022, 08.55

Odbojkarji Francije, olimpijski prvaki, so v svojo zbirko uspehov dodali še enega. Prvič so postali zmagovalci lige narodov, potem ko so v finalu zaključnega turnirja v Bologni s 3:2 (16, 19, -15, -21, 10) premagali Američane.

Francozi, izbranci nekdanjega selektorja slovenske reprezentance Andree Gianija so se nekoliko poigrali z živci svojih navijačev. Potem ko so brez večjih težav dobili prva dva niza, so v nadaljevanju popustili in dovolili, da Američani izenačijo in da tekmo odloči “tie break”.

A v njem so reči vendarle postavili na svoje mesto in potrdili trditve nekaterih, da so trenutno najboljša ekipa na svetu. Tudi v finalu so tako kot na predhodnih tekmah odlično servirali, v tem elementu se je izkazal predvsem Antoine Brizard, ki je dosegel tudi tri ase. Najučinkovitejši igralec tekme je bil francoski zvezdnik Earvin Ngapeth, dosegel je 22 točk, 17 jih je dodal Jean Patry. Pri Američanih, ki so dosegli le en as, je 20 točk dosegel Aaron Russell.

V lanski izvedbi tekmovanja so Francozi v boju za tretje mesto premagali Slovenijo, letos pa je mali finale pripadlo svetovnim prvakom, Poljakom, ki so s 3:0 (16, 23, 20) ugnali evropske prvake, Italijane.

Foto: Andrzej Talat/Cyfrasport via Guliver
Vir. STA

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več