pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Lecce - Parma Serie A
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

Francesco Coco in večna ljubezen do Milana

Avtor: Gregor Kovačič
7. 7. 2020, 18.16

Francesco Coco je eden tistih nogometašev, ki so uspeli izpolniti svoje otroške sanje. Zaigral je namreč za klub, zaradi katerega je vzljubil nogomet. Nosil je dres obeh milanskih težkokategornikov. Pred dvobojem Milana in Juventusa, je razkril, da njegov nekdanji klub, ne vzbuja več takšnega spoštovanja kot včasih.

Upokojeni 43-letni branilec je večino svoje kariere preživel pri dveh milanskih moštvih.  Dres AC Milana je nosil devet sezon, med letoma 1993 in 2002. Pri črno modrih mestnih tekmecih, pa je preživel naslednjih pet sezon. “Ko je Arrigo Sacchi vodil Veliki Milan leta 1987 sem imel 10 let. Takrat sem postal strastni Milanista, takratna ekipa je bila zame vse,” je svoje otroške sanje razodel Coco za italijansko magazinsko oddajo Serie A.

Coco je treniral pod velikimi imeni, kot sta med drugim Arrigo Sacchi in Giovanni Trapattoni. A pomembno vlogo sta odigrala še dva stratega na klopi Milančanov: “Pri šestnajstih letih sem začel trenirati s prvo ekipo Milana, Fabio Capello je bil strog trener pri katerem si napak nisi smel privoščiti. Pod njegovim vodstvom sem postal profesionalec, debitiral sem leta 1995 v Milanu, ki je imel enkratno ekipo. A  Capello je verjel vame in mi ponudil priložnost. Zaccheroni pa me je oblikoval v nogometaša. Igral je s tremi v obrambi, dal mi je svobodo na krilnem položaju. Igral sem v obrambi in napadu, za moje karakteristike je bilo to odlično.”

Coco je bil hiter, fizičen in taktično vsestranski igralec, ki je bil zaradi svoje trdoživosti in delovne stopnje ter svojih obrambnih in ofenzivnih lastnosti znan kot moderni bočni branilec. Zgledoval se je po Paolu Maldiniju, legendi italijanskega nogometa.

Milan žal ne vnaša strahu med tekmece kot v Cocojevih časih. Proti naslednjemu tekmecu Juventusu je Milan izgubil 13 tekem od zadnjih 14, klub vsemu pa je to težko pričakovan obračun: Milan – Juve bo vedno Milan – Juve, morda celo najbolj pomembna tekma v Italiji. To sta najuspešnejša kluba v državi. Po zadnji zmagi v Ligi prvakov leta 2007 je Milan padal iz leta v leto, povsem drugače pa je pri Juventusu. Juventus je izjemno organiziran in raste, pri Milanu je nasprotno, kar se seveda pozna na terenu,” je o dvoboju med večnima rivaloma zatrdil Francesco Coco.

Dvoboj Milan – Juventus, se na Š1 začne ob 21.30. Vabljeni v našo družbo.

Foto: Guliver/Getty Images

 

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Zlatan najprej “zamočil”, nato razparal mrežo Cagliarija...Več

2

VIDEO: Pot Iličića od neprepričljivega Palerma do dominantne Atalante...Več

3

VIDEO: PSG po enajstmetrovkah do domače trojne krone...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Rebić se je veselil, še preden je Ibra zabil...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več