šport TV 1 logo
22:00
Slovenija - Ukrajina IIHF SP divizije 1 2014
šport TV 2 logo
23:15
Juventus - Milan Serie A
šport TV 3 logo
23:00
New York Islanders - Tampa Bay NHL

Fourcade z zmago do vodstva v skupnem seštevku, Fak 5.

Avtor: Marko Premrl
12. 1. 2020, 15.36

Francoz Martin Fourcade je zmagovalec moške biatlonske tekme s skupinskim startom v nemškem Oberhofu. Z zmago je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj doslej vodilni Norvežan Johannes Thingnes Boe v Oberhofu ne nastopa. Jakov Fak je po zelo dobri predstavi zasedel peto mesto.

Fourcade je v težkih razmerah v Oberhofu dodobra unovčil svoje izkušnje. Še na polovici tekme je bil z do takrat strelsko ničlo v vodstvu Nemec Arnd Peiffer, ki pa je moral nato v kazenski krog in vodstvo sta prevzela Francoza Fourcade in Simon Desthieux.

Odločalo je zadnje streljanje, kjer je Fourcade zgrešil le enkrat, Desthieux pa dvakrat in sedemkratni zmagovalec svetovnega pokala je prišel do vodstva in majice vodilnega v karavani. Fourcade je dosegel tretjo zmago v sezoni in že 79. v karieri.

v ozadju je bil na strelišču še enkrat več soliden tudi Peiffer, ki je strelišče zapustil 14 sekund za Desthieuxom, ga ujel in v ciljem sprintu tudi prehitel za končno drugo mesto.

Dvaintridesetletni Fak je po četrtem mestu v avstrijskem Hochfilznu dosegel drugo najboljšo uvrstitev v sezoni. Dolgo je kazalo le na boj za deseterico, saj je bil najboljši slovenski biatlonec na prvih treh streljanjih nenatančen po enkrat in strelišče zapuščal kot 15., 13. in 12. Na zadnjem streljanju pa je šel Fak z ničlo v zadnji krog celo kot četrti.

Kmalu ga je prehitel Norvežan Johannes Dale, v boju z Nemcem Philippom Hornom, Švedom Jesperjem Nelinom in Norvežanom Vetlejem Sjastaadom Christiansenom pa je imel Fak v končnici največ moči, čeprav ga je vmes začasno prehitel Nelin, in zasedel peto mesto.

Biatlonska karavana se prihodnji teden seli v Ruhpolding na Bavarsko, nato pa bo prišla na Pokljuko.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več