šport TV 1 logo
14:15
Motokros Magazin, VN Lombardije MXGP
šport TV 2 logo
13:45
VN Mantove, 1. dirka MX2
šport TV 3 logo
13:30
Toulouse - Auxerre Ligue 2

Formula 1 verjetno brez gledalcev

Avtor: Klemen Verlič
7. 4. 2020, 18.22

Pandemija novega koronavirusa je že prisilila vodstvo formule 1 v odpoved oziroma preložitev prvih osmih dirk svetovnega prvenstva to sezono, nove preložitve dirk za veliko nagrado se pričakuje ta mesec. Predsednik F1 Chase Carey je za britanski BBC dejal, da zdaj resno razmišljajo o možnosti, da bi dirke potekale za zaprtimi vrati, brez gledalcev.

Carey je po ponedeljkovem kriznem sestanku vodstva F1 dodal, da upanje, da bodo v skrajšani sezoni 2020 vseeno izpeljali od 15 do 18 dirk, obstaja. Tekmovanje naj bi oživili to poletje, a širjenje novega koronavirusa je poskrbelo za veliko negotovost.

Šefi F1 zdaj resno razmišljajo o možnosti, da bi nekaj dirk za VN organizirali brez gledalcev in vseeno začeli sezono še pred koncem prepovedi druženja.

Za zdaj šefi F1 upajo, da bodo restriktivni ukrepi po vsej Evropi vodili do takšnega izboljšanja položaja glede novega koronavirusa, da bo nekaj dirk julija ali avgusta lahko potekalo za zaprtimi vrati. Eden od predlogov je, da bi sezono začeli z dirko za VN Velike Britanije v Silverstonu, ki je najbolj verjetno prizorišče starta v sezono, saj ima sedem od desetih ekip sedež v tej državi.

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več