pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Cagliari - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Amiens - Montpellier Ligue 1
šport TV 3 logo
01:00
Bordeaux - PSG Ligue 1

Formula 1 tudi na prizoriščih, ki niso v koledarju?

Avtor: Blaž Magdič
8. 5. 2020, 15.11

Vodstvo formule ena preučuje tudi možnost nastopa na dirkališčih, ki niso bili v predvidenem koledarju letošnjega svetovnega prvenstva. Tekmovanje bi se moralo začeti marca v Avstraliji, vendar dirk zaradi pandemije novega koronavirusa doslej še ni bilo. Prva naj bi bila julija za veliko nagrado Avstrije.

“Od marca intenzivno delamo na tem, da bi sestavili koledar za letošnje leto. Pred nami sta dva izziva, najti moramo ustrezna dirkališča, na katerih bi lahko izvedli dirke, ter način, kako tja pripeljati vse osebje in opremo,” je prvi mož F1 Chase Carey izjavil za britanski Sky Sports po videokonferenci vodstva in investitorjev.

Carey je dejal, da preučujejo tudi možnost nastopanja na nekaterih dirkališčih, ki niso bili del koledarja F1, da bi v letu 2020 lahko odpeljali med 15 in 18 dirk.

Organizatorji v elitnem avtomobilističnem športu upajo, da bodo lahko SP začeli na dirkališču Red Bull Ring v Spielbergu med 5. in 12. julijem.

Športni direktor F1 Ross Brawn je že v začetku maja dejal, da možna uvodna dirka SP ponuja dobro okolje za povsem izolirano tekmovanje in je s tem v danih pogojih idealno prizorišče za začetek sezone.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več