šport TV 1 logo
09:00
Parma - Sampdoria Serie A
šport TV 2 logo
09:00
Lazio - Sassuolo Serie A
šport TV 3 logo
10:00
Vrhunci 19. kola Serie A

Formula 1 bo priskočila na pomoč prizadetim v požarih

Avtor: Marko Premrl
22. 1. 2020, 10.20

V poplavi športnikov, ki so pomagali v luči katastrofalnih požarov v Avstraliji, je zdaj pomoč obljubila tudi formula 1. Sezona v kraljevskem razredu motošporta se bo letos začela v Melbournu, vodstvo tekmovanja pa je sporočilo, da bo organiziralo posebno spletno dražbo, ki vključuje tudi srečanje s šestkratnim svetovnim prvakom Lewisom Hamiltonom.

Na dražbi, ki se je začela danes, bodo licitirali čelade, rokavice in kombinezone dirkačev, končala pa se bo 16. februarja. Ves izkupiček bo namenjen prizadetim v požarih, ki v deželi tam spodaj divjajo vse od septembra. Teden dni manj časa pa bo za oddajo prošenj za srečanje z dirkači formule 1, s šefi moštev ter vodene treninge v dirkaških akademijah.

Največ zanimanja bo zagotovo pritegnilo srečanje s svetovnim prvakom Hamiltonom med 12. in 15. marcem ob prvi dirki sezone v Melbournu, ko bo Britanec na stezi Albert Park naključno izbrane popeljal v drobovje dirkaškega konca tedna.

“Avstralija je in vedno bo poseben kraj za formulo 1,” je vodstvo tekmovanja zapisalo v izjavi za javnost, v kateri navaja, da je skrajni čas, da tisti, ki lahko pomagajo, stopijo skupaj in podprejo skupnosti ter posameznike, ki so v požarih izgubili bližnje, posestva in drugo lastnino.

V katastrofalnih požarih je od septembra po doslej znanih podatkih zgorelo območje v velikosti 100.000 kvadratnih kilometrov (pet Slovenij), več tisoč objektov, po ocenah strokovnjakov pa je poginila milijarda živali. Nastala škoda je ocenjena na okoli 100 milijard evrov.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Najhitrejši gol v zgodovini belgijskega nogometa...Več

2

VIDEO: Vratar iz Kobarida dosegel gol, ob katerem so se soigralci držali za glavo...Več

3

VIDEO: Murićeva trojka, s katero je zlomil Budućnost...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

2

VIDEO: Mario nad prekletstvo številke 9...Več

3

Ibrahimović: Tako razigrani Iličić bi nam lahko nasul še več golov (video)...Več