KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[38]
186990

Forbes Janjo Garnbret uvrstil med najvplivnejše športnike na svetu

Avtor: Klemen Verlič
14. 3. 2023, 20.58

Ameriška poslovna revija Forbes je slovensko športno plezalko Janjo Garnbret uvrstila med 30 najvplivnejših posameznikov, mlajših od 30 let v Evropi na področju športa in iger. Slovenski zlati olimpijki na seznamu delata družbo tudi dvakratni najkoristnejši košarkar v ligi NBA Nikola Jokić in nogometaš Manchester Cityja Erling Haaland.

Štiriindvajsetletna Slovenka se je na tem seznamu znašla, ker “oblikuje prihodnost, s čimer uspešno širi tudi svetovno prepoznavnost športnega plezanja”.

Forbesova komisija je sicer na seznam 30 najvplivnejših mladih (30 under 30) na področju športa in iger uvrstila 12 športnikov, devet podjetnikov, štiri razvijalce iger, tri strokovnjake za športno poslovanje ter dva e-športnika.

“Uvrstitev na takšen seznam v družbi takšnih posameznikov je seveda velika čast in obenem odgovornost. Športniki imamo moč povezovati in zato moramo ta privilegij usmerjati tudi v teme, ki so več kot le šport ter s svojim doprinosom poskrbeti za razvoj okolja in družbe, kar seveda pričakujem tudi od sebe,” je uvrstitev na seznam pospremila Garnbret.

Revija Forbes je Garnbret že leta 2020 kot dvajsetletnico nominirala na seznam 30 najvplivnejših mladih v Evropi, leto kasneje pa se je njeno ime znašlo tudi na seznamu TIME100 Next 2021, razširjeni različici seznama najvplivnejših ljudi na svetu, ki ga izdaja revija Time.

Nova sezona v svetovnem pokalu športnega plezanja se začenja aprila, slovenska šampionka pa se nadeja, da bo kljub poškodbi palca na nogi lahko nastopila že na uvodnih tekmah. Vrhunec sezone bo svetovno prvenstvo v Švici, na katerem bodo delili tudi prve vstopnice za poletne olimpijske igre, ki bodo v Parizu leta 2024.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več