puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
06:45
Chievo - Atalanta, Nogomet - Serie A
šport TV 1 logo
07:15
Nice - Marseille, Nogomet - Ligue 1
šport TV 2 logo
07:15
Udinese - Napoli, Nogomet - Serie A
šport TV 3 logo

Denarne vsote v svetu nogometa iz dneva v dan presenečajo. Football leaks je poskrbel za novo odmevno novico, saj je objavil številke zadnje pogodbe Lea Messija. Ob tem pa razkril, da je bil madridski Real pred leti pripravljen plačati odkupno klavzulo.

Primerjava Messija in Ronalda: Hat-trick izdaja

Štiriletna pogodba v vrednosti skoraj 400 milijonov evrov bruto, ali drugače povedano, približno 50 milijonov evrov neto zaslužka, to so uradne številke pogodbe Lea Messija in Barcelone, ki je bila sklenjena pred kratkim. Cifre so se vzpele v nebo, Messi je namreč še leta 2012 zaslužil 12 milijonov evrov, potem pa se je skoraj vsako sezono v najslabšem primeru povzpel vse to številke 50 (neto).

V omenjeno vsoto so vključeni vsi prihodki. 71 milijonov (bruto) je čista plača, potem pa še vrsta bonusov (denimo za zmago v ligi prvakov 12 milijonov evrov), ki bi Messijev letni zaslužek v najboljšem primeru ponesli do vrtoglavih 122 milijonov evrov (še vedno govorimo o bruto znesku).

Poleg tega pa so pri Football Leaksu poskrbeli že za skoraj šokantno informacijo. Leta 2013 je imel Real imel na mizi 250 milijonov evrov za odkupno klavzulo. Eden od pravnokov igralca je novico sporočil očetu Argentinca, tam pa se je zgodba tudi končala.

 

Foto: Guliver/Getty Images

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja