single
[3137,2]
202601

Flick pri Nemcih pod vse večjim pritiskom

Avtor: Urban Kolman
8. 9. 2023, 09.23

Začetek septembrskega reprezentančnega roka je v Nemčiji, ki bo naslednje leto gostila evropsko prvenstvo ponovno dvignila pritisk na selektorja izbrane vrste Hansija Flicka. Oseminpetdesetletnik je z Nemčijo imel katastrofalno svetovno prvenstvo, ko je "Die Mannschaft" izpadel že v skupinskem delu, prav tako se forma ni popravila po prvenstvu in zato na prihajajočih tekmah potrebuje pozitivna rezultata.

Nemčija je pod Flickom dobila le polovico od štiriindvajsetih obračunov, na katerih jih je vodil nekdanji strateg Bayerna. Na zadnjih šestnajstih tekmah so Nemci zmagali le na štirih. Nemški časnik Bild poroča, da v primeru, da se forma ne bo izboljšala, vodstvo razmišlja o menjavi trenerja.

Ta je za časnik komentiral tudi športni direktor reprezentance Rudi Völler. Dejal je: “Razumem, da se je debata pojavila po hitrem izpadu na svetovnem prvenstvu in po zadnjih rezultatih. Kot selektor moraš na ti hitro pozabiti. Hansi je borec in ve, kaj mora narediti. Prepričan sem, da bomo pokazali dve dobri predstavi.”

Nemčija je na zadnjih tekmah remizirala z Ukrajino in izgubila proti Poljski in Kolumbiji. Pred njimi sta zdaj prijateljska obračuna z Japonsko in Francijo. Če ne bo izboljšanja rezultatov, naj bi zveza razmišljala o menjavi trenerja. Kandidati so Julian Nagelsmann, Oliver Glasner in Matthias Sammer.

Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več