šport TV 1 logo
14:55 V ŽIVO
Roma - Spezia Serie A
šport TV 2 logo
14:55 V ŽIVO
Clermont - Auxerre Ligue 2
šport TV 3 logo
15:15
Cedevita Olimpija - Budućnost Eurocup

FIS z vrsto ukrepov za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom

Avtor: Marko Premrl
20. 8. 2020, 10.14

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je predstavila vrsto ukrepov, s katerimi bo v prihajajoči zimi skušala v luči pandemije novega koronvirusa varno izpeljati tekmovanja. Fis si želi predvsem preproste in varne procese, med katere sodijo obvezna testiranja in izpolnjeni vprašalniki, poročajo agencije.

Vrsta ukrepov z uradnim nazivom FIS World Cup Risk Management Covid-19 Testing Protocol bo vse prisotne na tekmovanjih razdelila v štiri skupine. Z delom bodo na Fis začeli že v avgustu, ko bodo v sklopu dopinških testiranj ugotavljali tudi, ali ima kdo od športnikov že protitelesa na novi koronavirus.

Za nastope na tekmovanjih Mednarodne smučarske zveze bodo morali vsi udeleženci imeti negativen test na virus, ki ne sme biti starejši kot tri do štiri dni, nato bodo v primeru daljših tekmovanj na terenu na tri do štiri dni opravljeni novi testi. Udeležencem brez opravljenega testa sploh ne bodo pustili priti tekmo.

Novo nalogo pa bodo dobili tudi prireditelji, ki bodo morali poskrbeti, da bo testiranje možno v bližini tekmovališča in da bo to namenjeno samo udeležencem.

V primeru pozitivnega testa bo za udeležence obvezna karantena, osebe, ki so bile v stiku z okuženim v 72 urah pred pozitivnim testom, pa bodo morale na novo testiranje. Posebna delovna skupina bo nato poskrbela tudi za potrebno komunikacijo v primeru okužbe, pri čemer vsaj v prvi fazi ne bodo znana imena okuženih in podrobnosti.

Koronavirus tudi Fis sili v vrsto sprememb. Tudi koledar za novo sezono še ni dokončno potrjen, saj Fis pozorno spremlja razvoj dogodkov na terenu in o koledarju se bodo dokončno dogovorili šele konec septembra.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Vratar iz Kobarida dosegel gol, ob katerem so se soigralci držali za glavo...Več

2

VIDEO: Murićeva trojka, s katero je zlomil Budućnost...Več

3

Pokalna senzacija: Drugoligaš izločil evropske prvake (video)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Mandžukić izziva Milanovo prekletstvo številke 9...Več

2

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

3

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več