šport TV 1 logo
16:45
Lazio - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
17:45
Joventut - Partizan Eurocup
šport TV 3 logo
17:15
Bordeaux - Nice Ligue 1

FIS z vrsto ukrepov za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom

Avtor: Marko Premrl
20. 8. 2020, 10.14

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je predstavila vrsto ukrepov, s katerimi bo v prihajajoči zimi skušala v luči pandemije novega koronvirusa varno izpeljati tekmovanja. Fis si želi predvsem preproste in varne procese, med katere sodijo obvezna testiranja in izpolnjeni vprašalniki, poročajo agencije.

Vrsta ukrepov z uradnim nazivom FIS World Cup Risk Management Covid-19 Testing Protocol bo vse prisotne na tekmovanjih razdelila v štiri skupine. Z delom bodo na Fis začeli že v avgustu, ko bodo v sklopu dopinških testiranj ugotavljali tudi, ali ima kdo od športnikov že protitelesa na novi koronavirus.

Za nastope na tekmovanjih Mednarodne smučarske zveze bodo morali vsi udeleženci imeti negativen test na virus, ki ne sme biti starejši kot tri do štiri dni, nato bodo v primeru daljših tekmovanj na terenu na tri do štiri dni opravljeni novi testi. Udeležencem brez opravljenega testa sploh ne bodo pustili priti tekmo.

Novo nalogo pa bodo dobili tudi prireditelji, ki bodo morali poskrbeti, da bo testiranje možno v bližini tekmovališča in da bo to namenjeno samo udeležencem.

V primeru pozitivnega testa bo za udeležence obvezna karantena, osebe, ki so bile v stiku z okuženim v 72 urah pred pozitivnim testom, pa bodo morale na novo testiranje. Posebna delovna skupina bo nato poskrbela tudi za potrebno komunikacijo v primeru okužbe, pri čemer vsaj v prvi fazi ne bodo znana imena okuženih in podrobnosti.

Koronavirus tudi Fis sili v vrsto sprememb. Tudi koledar za novo sezono še ni dokončno potrjen, saj Fis pozorno spremlja razvoj dogodkov na terenu in o koledarju se bodo dokončno dogovorili šele konec septembra.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več