šport TV 1 logo
23:00
Motokros Magazin, VN Portugalske MXGP
šport TV 2 logo
23:00 DANES
Finale: Primorska - Olimpija, tretja tekma Liga Nova KBM
šport TV 3 logo
23:00 DANES
Caen - Bordeaux Ligue 1

Fiorentina družini pokojnega kapetana donirala milijon in pol evrov

Avtor: Blaž Magdič
20. 4. 2019, 09.05

4. marca je minilo leto dni od enega najbolj tragičnih trenutkov v zgodovini italijanskega športa in nogometa. Kapetan Fiorentine in član izbrane vrste Davide Astori je tragično preminil v hotelski sobi v Vidmu pred gostujočo tekmo proti Udineseju. Od takrat ljubitelji "calcia" skrbijo, da spomin nanj nikdar ne bo pozabljen, podobno pa počnejo tudi vodstveni kadri pri toskanskem klubu.

V zadnjem času se je v medijih pri naših zahodnih sosedih vse bolj namigovalo, da so pri Fiorentini donirali več kot milijon evrov družini pokojnega kapetana, a uradnih podatkov o tem v klubu nikdar niso objavili.

Vse do petka, ko so v javnost prišli uradni finančni podatki kluba za leto 2018. Tam je črno na belem dokazano da je klub iz Firenc doniral 1,5 milijona evrov življenjski sopotnici, hčerkici in ostalim članom družine Astori. S tem so finančno zagotovo olajšali življenje sorodnikom velikega nogometaša, a to sijajnega branilca in vselej nasmejanega človeka ne bo vrnilo v objem najbližjih.

Nogometaši Fiorentine bodo tudi z mislijo na priljubljenega kapetana zaigrali v Torinu, kjer bodo poskusili presenetiti ranjeni Juventus. Prenos od 17.55 dalje na Š1!

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več

2

Ronaldo kapetanu Rome: Premajhen si, da bi lahko govoril (VIDEO)...Več

3

Srhljivi prizor Gajserjevega padca, ki bi se lahko končal zelo hudo (VIDEO)...Več