single
[9]
124011

Finski reli na sporedu šele jeseni

Avtor: Kenny Jan
20. 4. 2021, 20.11

Prireditelji relija po Finski, ene najbolj prepoznavnih dirk svetovnega prvenstva, so sporočili, da bo letošnja izvedba potekala jeseni namesto poleti. V upanju, da bodo lahko na Finskem takrat tekmovanja že spremljali tudi gledalci, so jo prestavili na nov termin od 30. septembra do 3. oktobra.

Finski reli sicer tradicionalno poteka sredi poletja, dirka v okolici Jyväskyläja pa je vselej magnet za gledalce in predstavlja enega od vrhuncev sezone. Po prvotno predvidenem koledarju SP bi morala biti na sporedu med 29. julijem in 1. avgustom, zdaj so jo zamaknili za dva meseca.

Vodja relija Kai Tarkiainen je za spletno stran SP v reliju dejal, da je časovni premik nastal zaradi morebitnega sproščanja ukrepov, na Finskem so namreč športne prireditve za gledalce zaprte še do poletja.

“Za razliko od arktičnega relija Finska, ki smo ga februarja pripravili zelo na hitro, je reli po Finski namenjen predvsem gledalcem. Potrebujemo navijače, da bi bil reli takšen, kot mora biti. Nimamo sicer nobenih zagotovil, da bo to oktobra mogoče, a upanje bo s cepljenjem vse večje,” je dejal Tarkainen.

V letošnji sezoni je za zdaj na koledarju predvidenih 12 dirk, naslednja pa bo ta konec tedna na Hrvaškem, kjer bodo prvič pripravili dirko na tej ravni.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO:”Mož v pižami”- senzacija Eura 2016...Več

2

VIDEO: Zadnja priložnost za Löwa...Več

3

Ronaldo na novinarski konferenci presenetil s svojo potezo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Drago Kos o pristojnostih sistema VAR...Več