KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[5]
189073

Finale madžarskega pokala na Šport TV

Avtor: Urban Kolman
7. 4. 2023, 16.39

Konec tedna se bo začel finalni turnir madžarskega pokala, v katerem se bodo za naslov prvaka udarile štiri ekipe. V prvem polfinalnem obračunu se bosta srečala Telekom Veszsprem, kjer igra tudi slovenski reprezentant Gašper Marguč in Tatabánya. V drugem polfinalnem obračunu se bosta udarila aktualni prvak Pick Szeged in Dabas.

Izrazita favorita za uvrstitev v nedeljsko finale, ki ga boste lahko spremljali na Šport TV, sta Veszprem in Pick Szeged. Kluba v zadnjih letih bijeta tesno bitko za najboljši klub na Madžarskem. V lanski sezoni je pokal pripadel Veszpremu, ki se je s Pick Szegedom srečal že v polfinalu. To je bil za Veszprem drugi zaporedni naslov pokalnih prvakov, skupno že devetindvajseti. Na drugi strani je Pick Szeged v zadnjih dveh sezonah osvojil naslov madžarskega prvaka.

Tekmi bosta imeli velik slovenski pridih. Pri Veszpremu že od 2014 leta igra Gašper Marguč. Medtem pri Pick Szegedu igrajo kar štirje Slovenci Dean Bombač, Matej Gaber, Borut Mačkovšek in Mario Šoštarič.

Vratar Veszprema Vladimir Cupara je za spletno stran kluba dejal, da gradbeniki želijo osvojiti že svoj tretji zaporedni naslov: “Komaj čakamo na turnir. Győr je lepo mesto. Lani je na madžarski pokal prišlo veliko navijačev, upam, da jih bo letos še več. Prepričan sem, da bomo tako kot lani osvojili madžarski pokal.”

Pri Pick Szegedu prav tako želijo osvojiti svoj prvi pokalni naslov po letu 2019. A njihov strateg Juan Carlos Pastor je osredotočen na polfinalni obračun: “Najprej se osredotočamo le na tekmo proti Dabasu, polfinalnega nasprotnika jemljemo resno, šele nato se bomo posvetili naslednji tekmi. Pokalni boj je vedno razburljiv, prepričan sem, da lahko slavimo prvič po letu 2019!” 

Madžarski pokal: Tekma za 3. mesto in Finale, v nedeljo ob 14.10 in 16.55 na Šport TV 3

Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več