šport TV 1 logo
18:30 PRVIČ
5. oddaja Futsal magazin
šport TV 2 logo
17:45
Joventut - Partizan Eurocup
šport TV 3 logo
17:15
Bordeaux - Nice Ligue 1

Finalni turnir lige SEHA: V petek znana oba polfinalista

Avtor: Klemen Verlič
4. 9. 2020, 13.00

Pred nami so odločilni boji prestižne rokometne lige SEHA. Za svoje mesto v finalu se bodo v petek pomerila moštva Vezsprema in Meshkova iz Bresta ter Vardarja in Zagreba. Prenos tekem bo na Š1!

Po letih 2016 in 2017 se bosta Veszprem in Meshkov iz Bresta še tretjič v zadnjih petih letih srečala v polfinalu. Oba pretekla dvoboja zadnjih let pa so dobili rokometaši dvakratnega prvaka lige SEHA Veszprema. V obračun španskih trenerjev Raula Alonsa in Davida Davisa z več optimizma vstopa slednji, saj je Veszprem beloruske prvake dvakrat ugnal tudi v rednem delu tekmovanja. Tega so Madžari v skupini B s 24 točkami zaključili na prvem mestu. Meshkov je bil tretji. Obračun bo zanimiv tudi s strani slovenskih ljubiteljev rokometa, saj barve Veszprema branita Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč, dres Meshkova pa nosijo kar trije Slovenci, in sicer Staš Skube, Jaka Malus in Simon Razgor.

Svoj kader igralcev sta v zadnjih mesecih precej prevetrili tudi moštvi Vardarja in Zagreba. Gre za moštvi z bogato zgodovino uspešnosti v ligi SEHA. Makedonci so namreč s petimi naslovi rekorderji v tem pogledu, Hrvati pa so bili največkrat med vsemi moštvi udeleženci zaključnega turnirja, na katerem so leta 2013 tudi zmagali. Vardar je prav tako aktualni prvak lige SEHA in lige prvakov, a je bil v času od obeh naslovov zaradi finančnih težav primoran ohromiti kader igralcev. Pri Zagrebu bodo na svojo priložnost na zaključnem turnirju čakali trije Slovenci, in sicer Žiga Mlakar, Aleks Vlah Darko Stojnič.

Prenos prvega polfinala med Veszpremom in Meshkovom iz Bresta si boste lahko v živo na Š1 ogledali ob 17.55, drugi polfinale med Vardarjem in Zagrebom pa ob 20.25!

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več