single
[5]
160831

Finale madžarske lige z izrazitim slovenskim pridihom

Avtor: Urban Kolman
3. 6. 2022, 10.36

Danes se v prvi tekmi finala madžarske lige srečata Pick Szeged in Veszprem. Gre za obračun z velikim slovenskim pridihom. V vrstah Pick Szegeda je, kar 5 slovenskih reprezentantov, in sicer Matej Gaber, Borut Mačkovšek, Mario Šoštarič, Nik Henigman in Dean Bombač. Tudi pri Veszpremu ne manjka slovenskega predstavništva, saj za klub igrata Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč.

Veszprem je v rednem delu sezone tudi letos zasedel 1. mesto. Na 26 tekmah so zabeležili 24 zmag in dvakrat igrali neodločeno. Pick Szeged je sezono zaključil na 2. mestu s 23 zmagami, enim remijem in dvema porazoma. Kluba sta med seboj igrala že 181 tekem. Na 123 je bil boljši Veszprem, na 51 obračunih je slavil Szeged, ostale tekme so se končale brez zmagovalca.

V letošnji sezoni sta se srečala trikrat. Na prvem obračunu sezone je Szeged v Veszprem Areni iztržil neodločen izid. Rezultat je bil 26:26. Na drugem prvenstvenem obračunu je Veszprem slavil v gosteh z rezultatom 29:27. Ekipi sta se srečali tudi v polfinalu pokala, kjer je s 30:27 prav tako zmagal Veszprem.

Kluba sta se srečala tudi v finalu lanskega prvenstva, kjer je presenetljivo na koncu slavil Pick Szeged in tako osvojil svoj 4. naslov državnih prvakov.

Pick Szeged – Veszprem, ob 18.40 na Š2!

Foto: KevinDomas/Panoramic/Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več