single
[10]
217425

Finale lige ameriškega nogometa najbolj gledana oddaja v zgodovini ZDA

Avtor: Aljaž Pirnat
13. 2. 2024, 09.58

Super bowl, finalna tekma, ki vsako leto pomeni vrhunec sezone lige ameriškega nogometa, je bila najbolj gledana televizijska oddaja v zgodovini ZDA. Po podatkih lige NFL si je neposreden televizijski prenos obračuna med Kansas City Chiefs in San Francisco 49ers v živo in na platformah za pretakanje v povprečju ogledalo 123,4 milijona ljudi.

Takšna gledanost predstavlja sedemodstotno rast v primerjavi z lanskim finalom med Chiefs in Philadelphia Eagles, ki si ga je ogledalo 115,1 milijona ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Samo CBS, ki je tekmo prenašal na tradicionalni televiziji, je v povprečju zabeležil 120 milijonov gledalcev. Tekmo sta v ZDA prenašala tudi Nickelodeon in španski kanal Univision. Po podatkih ponudnika storitev Nielsen je vrhunec dogajanja spremljalo 202,4 milijona ljudi.

Letošnji super bowl je požel posebno pozornost ne le zaradi športa samega. Pozornost oboževalcev po vsem svetu je plenilo zlasti ljubezensko razmerje med igralcem Chiefsov Travisom Kelcejem in pop zvezdnico ter globalno vplivnico Taylor Swift.

Ekipa Kansasa je osvojila naslov prvaka, potem ko je v 58. super bowlu v Las Vegasu po podaljšku premagala San Francisco s 25:22. Odločilni zadetek je dosegel Mecole Hardman.

Vir: STA
Foto: AP Photo/John Locher via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več