šport TV 1 logo
18:05
Brescia - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
17:20
Darussafaka - Cedevita Olimpija Eurocup
šport TV 3 logo
17:15
Amiens - Montpellier Ligue 1

Fiba preložila olimpijski kvalifikacijski turnir 3×3 s slovensko udeležbo

Avtor: Marko Premrl
4. 3. 2020, 13.04

Mednarodna košarkarska zveza Fiba je sporočila, da je zaradi novega koronavirusa preložila številna tekmovanja pod njihovim okriljem, med drugim tudi olimpijski kvalifikacijski turnir 3x3 v indijskem Bagaloreju, kjer bi morala nastopiti slovenska izbrana vrsta.

Turnir bi moral potekati od 18. do 22. marca. Fiba tesno sodeluje z Mednarodnim olimpijskim komitejem (IOC) in išče najboljšo možno rešitev v danih okoliščinah, saj mora biti omenjeni olimpijski kvalifikacijski turnir odigran pred drugim turnirjem, ki naj bi na Madžarskem, natančneje v Budimpešti potekal med 24. in 26. aprilom.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca 3×3 je med 20 ekipami, ki se bodo borile v kvalifikacijah za premierni nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Slovenija je skupaj s Francijo, Katarjem, Filipini in Dominikansko republiko uvrščena v kvalifikacijsko skupino C.

Na olimpijske igre v Tokio bodo tako med fanti kot dekleti potovale tri najboljše reprezentance iz prvega kvalifikacijskega turnirja. Te se bodo pridružile Japonski, Srbiji, Rusiji in Kitajski pri fantih ter Rusiji, Kitajski, Mongoliji in Romuniji pri dekletih, ki so na olimpijski turnir uvrščene neposredno.

Zadnjega potnika v Tokio bo dal drugi kvalifikacijski turnir v Budimpešti.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več